BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  SEÇİM

KONDA'nın 1 Kasım anketinde CHP bombası!

Son seçim anketi sonuçları KONDA şirketinden geldi. KONDA'nın şirketler için yaptığı seçim anketi sonuçları kamuoyuna sızdırıldı.

Abone ol

KONDA'nın şirketler için yaptığı son seçim anketinin sonuçları kamuoyuna sızdı. KONDA seçim anketine göre CHP ilk kez yüzde 30'u aştı, AK Parti için ise ufukta tek başına iktidar görünmüyor. 

KONDA'nın bu seçim anketi abonesi olan büyük şirketler için yapıldı. Kamuoyuna açıklanmayan anket sonuçları farklı kaynaklardan sızdı. KONDA'nın seçim anketi verileri hayli çarpıcı bir tablo ortaya koyuyor. HDP'nin oyu yüzde 11.8'e inerken CHP'deki artış hayli dikkat çekici. KONDA son seçim anketini ise 1 Kasım'a 3 gün kala perşembe günü resmen kamuoyu ile paylaşacak.

KONDA'nın medyaya sızan ekim ayı anket sonuçlarına göre 1 Kasım seçiminde partilerin alması beklenen muhtemel oy oranları şöyle;

AKP: Yüzde 40,9
CHP: Yüzde 30,4
MHP: Yüzde 14,3
HDP: Yüzde 11,8 

BusinessHT'ye konuşan Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, kamuoyuyla paylaşacakları bir anket olmadığını söyleyerek anket sonuçlarını doğrulamayacağını da, yalanlamayacağını da söyledi. Ağırdır, yalnızca seçim öncesi son perşembe günü kamuoyuna anket yayınladıklarını söyledi.

Milletvekili dağılımı nasıl olacak?

Garanti Yatırım tarafından paylaşılan son notta; son gelen KONDA ve Gezici anketlerinin ardından son iki ay içinde yapılan anket ortalamalarının işaret ettiği oy oranları ve milletvekilleri sayıları şöyle tahmin edildi:

AKP yüzde 42,4 ile 265 milletvekili
CHP yüzde 27,4 ile 141 milletvekili
MHP yüzde 14,8 ile 67 milletvekili
HDP yüzde 12,3 ile 77 milletvekili