BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konak'ta sevgi piknikleri sürüyor

Konak Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların sosyalleşmeleri ve iyi vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla sevgi piknikleri düzenliyor.

Abone ol

Yaz pikniklerinin ardından, güz piknikleriyle de vatandaşlar eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini sürüyor.

İkiçeşmelik ve Basmane semtlerinde oturan vatandaşlar Karaburun-Küçükbahçe Köyünde, Göztepe ve Eşrefpaşa'da yaşayan kadınlar ise Urla Güvendik Mesire Yeri'nde hoş bir gün geçirdiler.

Eylül ayında başlayan ve kış mevsimine kadar devam edecek olan sevgi pikniklerinden bugüne kadar bin 500 kişi yararlandı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan bu etkinliklerin amacının, vatandaşlara Konaklı olma bilincini aşılayarak, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutmak olduğunu vurguladı.

Başkan Tartan; "Vatandaşlarımız ekonomik zorluklar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Bu tür etkinliklere bütçe ayıracak durumda değiller. Biz vatandaşlarımızı gidemedikleri ve göremedikleri bölgelere taşıyıp keyifli anlar yaşamalarını sağlıyoruz. Bu etkinliklerimiz sayesinde kadınlarımız ev işlerinden vakit ayırıp, biraz da olsa sıkıntılarını atarak oturdukları sokak, mahalle hatta semtlerdeki komşularıyla kaynaşmış oluyorlar.

Bu çalışma bir anlamda sosyal terapi" dedi. Pikniğe katılanlar Başkan Tartan'ın sevgi insanı olduğunu belirterek, kendilerini sosyal yaşama bağlayan bur tür etkinliklerin devam etmesini istediler, kendilerine böyle bir fırsat sunulduğu için teşekkür ettiler. Konukların iyi vakit geçirmeleri için müzik sisteminin de kurulduğu sevgi pikniklerinde öğle yemeği ve çay ikramı da yapıldı.