BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konak'ta büyük soruna mini operasyon

Konak Belediyesi, Murat Reis Mahallesi’nde trafik akışını engelleyen, büyük bir sorunu küçük bir müdahale ile halletti.

Abone ol

Konak Belediyesi, Murat Reis Mahallesi’nde trafik akışını engelleyen, sabah ve akşam saatlerinde sıkıntı yaşanan sokakta gerçekleştirdiği mini kamulaştırma ile büyük bir sorunu ortadan kaldırdı.

Yol gövdesinde kalan bir evin belediye tarafından istimlak edilerek yıkılmasının ardından yenileme çalışmalarını izleyen vatandaşlar; “Çileli günler geride kaldı. Sağ olsun Başkan Hakan Tartan. İyi ki, çözüm üreten bir belediye başkanımız var ” diyerek teşekkür ettiler.

Murat Reis Mahallesi 193 Sokağı 256 Sokağa bağlayan ve yol gövdesi üzerinde yer alan bina, istimlak bedelinin ödenmesiyle birlikte, Konak Belediye ekipleri tarafından yıkımı kısa sürede gerçekleştirildi.

Toplam 70 metrekarelik bir alanı kaplayan binanın zemin üstü istimlak bedeli ise sahiplerine ödendi. Yarının sıkıntısını bugünden alınan önlemler ile çözdüklerini belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan; “Proje çalışmalarımıza engel olan binaları yıkıyoruz.

Biz yıkımları vatandaşlarımızın haklarını ödeyerek gerçekleştiriyoruz. Küçük sorunlar büyümeden çözüm buluyor. Murat Reis Mahallemizde yıllardır yaşanan trafik sorunu minik bir operasyon ile ortadan kaldırıldı. Bina sahibinin istimlak bedeli ödendi. Yaşanan sorun ortadan kaldırıldı” diye konuştu.