BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  GÜNCEL

Kömürcüyü panikleten paket!

Ergenekon'da Genelkurmayı'da zora sokacak ilginç bir belgenin varlığı ortaya çıktı. İşte yazarı panitleten paket!

Abone ol

Ergenekon iddianamesinde, Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Akşam Gazetesi eski yazarı Güler Kömürcü'ye, Genelkurmay Başkanlığımdan esrarengiz bir paketin gönderildiği bilgisine yer verildi

Vakit'in haberine göre, Ergenekon iddianamesinde, Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Akşam Gazetesi eski yazarı Güler Kömürcü'ye, Genelkurmay Başkanlığımdan esrarengiz bir paketin gönderildiği bilgisine yer verildi. Genelkurmay Başkanlığı Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığı'ndan gönderilen paketin Güler Kömürcü'ye ulaşıp ulaşmadığı konusunda, Genelkurmay Başkanlığındaki asker ile Güler Kömürcü'nün panik konuşmalar yapması Ergenekon klasörlerinde yer aldı. Genelkurmay Başkanlığı Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığı'ndaki bir görevli, Genelkurmay'da yapılan toplantıları Ergenekon zanlısı Güler Kömürcü'ye aktarmış. Ergenekon klasörlerinde, bir paşanın Güler Kömürcü'ye sürekli e-mail gönderdiği yer alıyor. Güler Kömürcü, Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığı'ndan görevlilerle sürekli görüşmüş.

"SİZE PAKET GÖNDERDİK"
Genelkurmay Başkanlığından, Güler Kömürcü'ye paket gönderildiği Ergenekon klasörlerinde yer alıyor.

Ergenekon iddianamesinde, Genelkurmay Başkanlığı Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığımdan görevli Sinan Kale isimli şahsın, 14

Kasım 2007 tarihinde Güler Kömürcü'yü aradığı ve "Güler Hanım ben Genelkurmaydan arıyorum Yaman Kale, Sinan Albayım bir emir vermişti. Size gönderdiğimiz paketle ilgili biz Araş Kargo ile görüştük eve uğrayıp sizi bulamadıklarını söylediler. Şu anda paket Teşvikiye Şubesi'nde Araş Kargo'nun. Oraya gidip bizzat almanız gerekiyormuş. İyi günler" ifadelerin yer aldığı sesli mesaj bıraktığı yer alıyor.

PAKETİN GELMEMESİ GÜLER KÖMÜRCÜ'YÜ PANİKLETİYOR
Söz konusu paketin kendisine ulaşmaması, Güler Kömürcü'yü tedirgin ediyor ve Gülay isimli şahısla görüşerek endişesini dile getiriyor,

GÜLER KÖMÜRCÜ: Gülaycığım, Aras Kargo Teşvikiye Şubesi'nde bana ait bir şey paket var. Genel-kurmay'dan geliyor paket duyuyor musun

GÜLAY: Duyuyorum

GÜLER KÖMÜRCÜ: Genelkurmay Ankara'dan veriyorlar Aras Kargo'ya ve bunlar Teşvikiye'de eve getiriyorlar yok diye geri götürüyorlar, Teşvikiye Şubesi'nde bekletiyorlar, şimdi eve gelen kişinin not bırakması lazım. Aç bir fırça çek. Gelen Genelkurmaydan paket bunlar. Eve dahi gelmiyorlar. Gelmediyse gelip alın yapıyorlar, yani böyle bir laubalilik olur mu?

GÜLAY: Anladım.

GÜLER KÖMÜRCÜ: Aç bir şey yap ne olursun

GÜLAY: Tamam

GÜLER KÖMÜRCÜ: Aras'ın Teşvikiye Şubesi benim adıma...

GÜLAY:

GÜLER KÖMÜRCÜ: Gelip buradan alacak ne demek, buradan alınacak. Evde çalışan var sürekli biliyorsun

GÜLAY: Evet

GÜLER KÖMÜRCÜ: Tamam mı canım

GÜLAY: Evde birisi var di mi tekrar görüşebilirler

GÜLER KÖMÜRCÜ:... derhal götürsünler ve şey... yani böyle saçma şey olur mu not bırakmıyor. Bir şey bırakmıyor. Güler Kömürcü, 14 Kasım 2007 tarihinde, Genelkurmay Başkanlığı Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığı'ndan Albay Sinan'ı aramış ve paketin kendisine gelmediğini söylemiş. Albay Sinan, söz konusu paketin durumuyla ilgileneceğini söylemiş. Güler Kömürcü'nün, "Ankara'dayım söylersen sevinirim" sözüne Güler Kömürcü'nün, "Tamam komutanıma ileteceğim" diyor.

PAŞALARIN TOPLANTILARI GÜLER KÖMÜRCÜ'YE BİLDİRİLİYORR
Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılan toplantılar, Güler Kömürcü'ye de iletilmiş. Genelkurmay Başkanlığı Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığı'ndaki bir şahıs, paşaların yaptığı toplantıları Güler Kömürcü'ye. aktarıyor, işte o şok diyaloglar:

GÜLER KÖMÜRCÜ: Güzel bir şey soracağım sana önemli 13:32

(GENELKURMAY BAŞKANLIĞI MUHABERE VE BİLGİ SİSTEMLERİ DESTEK KOMUTANLIĞI)

X ŞAHIS: Kaçta

GÜLER KÖMÜRCÜ: Saat 13:32 bugün 13:32

X ŞAHIS: Evet

GÜLER KÖMÜRCÜ: Bir mail geldi paşadan fakat saat 14!te toplantıda olduğunuzu toplantıya girdiğinizi gördüm ve

X ŞAHIS: Doğru

GÜLER KÖMÜRCÜ: Ve tereddüt ettim ettim e-mail ondan mı değil mi?

(...)

X ŞAHIS: Ondandır. 12-12:30 ile 13:30 arası yemek yedi 12:30'a kadar e-mail başında 13:30-13:45 arası maillerine baktı.

GÜLER KÖMÜRCÜ: Tamam tamam o zaman

X ŞAHIS: Sonra 14'te toplantıya girdi.

GÜLER KÖMÜRCÜ: Tamam panik oldum birden yani. 14'te toplantıyı görünce şey oldum. Kendi adıma değil onun adına panik oldum.

X ŞAHIS: Yok yok 13:45 13:45'te çıktık.

GENELKURMAY YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞME!
İddianamede, Güler Kömürcü'nün, Genelkurmay Başkanlığındaki görevlilerle görüştüğü bilgisi de yer alıyor.

Güler Kömürcü, 14 Kasım 2007 tarihinde, Gülay isimli şahsı arıyor ve "Gülaycığım şimdi Ankara büroya söyle de beni her zaman götüren, Genelkurmay'a götüren arkadaş gelsin dördü çeyrek geçe dördü on geçe hatta Hilton'dan alacak. Aynı kişi gelsin de güvenlikli o tamam mı?" diyor. Ardından Genelkurmay Başkanlığı Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığı'ndaki şahıs arıyor ve Güler Kömürcü ile randevulaşıp buluşuyorlar. .

Ergenekon Terör Örgütü üyeliğinden yargılanan Güler Kömürcü, Vakit'e yaptığı açıklamada, konunun yargıya intikal ettiğini ve söz konusu olay hakkında konuşmayacağını söyledi.