BIST 8.976
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,68
HABER /  GÜNCEL

Kömür ocağında göçük

Zonguldak merkeze bağlı Kilimli Beldesi'nde kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte, evli ve 2 çocuk babası 33 yaşındaki Şenol Biçici mahsur kaldı.

Abone ol

Göçük, dün saat 19.00 sıralarında Bölüm Mahallesi Yayla Caddesi'nde bir evin bahçesinde bulunan kaçak maden ocağında meydana geldi. Ocak girişinden yaklaşık 10 metre ileride tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte, maden işçisi Şenol Biçici mahsur kaldı.

Ocakta çalışan işçiler, önce kendi çabalarıyla Şenol Biçici'yi kurtarmaya çalıştı. Bu sırada küçük çaplı bir göçük daha oldu. Gece yarısına kadar yaptıkları çalışmalarda Biçici'yi kurtaramayan arkadaşları, polise haber vererek yardım istedi.

Polisle birlikte gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu Talihsiye (Kurtarma) ekibi, kurtarma çalışması başlattı. Sabah saatlerinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi de çalışmalara destek verdi. Yaklaşık 16 saattir yapılan çalışmalarda Şenol Biçici'ye ulaşılamadı.

Şenol Biçici'nin, göçüğün hemen ardından yapılan çalışmalarda arkadaşlarına ses verdiği ancak, şu anda kendisinden ses alınamadığı belirtildi. Şenol Biçici'yi kurtarma çalışmaları sürerken, arkadaşları ve mahalle sakinleri de ocak önünde umutla bekliyor.

KAÇAK OCAĞA GARAJLI ÖNLEM

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'ndeki kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan maden işçisi Şenol Biçici'yi kurtarma çalışmaları sürüyor. Kime ait olduğu henüz tespit edilemeyen kaçak ocağa girişin, evin bahçesinde 'araç garajı' gibi yapılan kulübeden olması dikkat çekti. Üzeri çinko, kenarları tahta ve brandayla kapatılan kulübenin, kömür ocağının girişinin gizlenmesi amacıyla garaj şeklinde yapıldığı belirtildi.