BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Komşu Fırın'ın sahibi Hasip Gencer kimdir?

Komşu Fırın unlu mamüller piyasasında ün yapmış bir kurum. Peki Komşu Fırın kimin, sahibi Hasip Gencer kimdir? Simit Sarayı'na satılacağı iddia edilen komşufırın'ın çatısı altında UNO ekmekleri de var.

Abone ol

Simit Sarayı'nın satın alma çalışmaları yürüttüğü Komşufırın kimin, sahibi Hasip Gencer kimdir? Komşufırın'ın çatısı altında UNO markası da bulunuyor. 

Uncu bir aileden gelen, babası Türkiye'nin ilk un ihracatçısı olan Doruk Group Holding'in patronu Hasip Gencer'in kurduğu Komşufırın, 3'ü İstanbul dışında toplam 75'ten fazla şubeye sahip. 2006'de kurulan Komşufırın'ın ayda 1 milyondan fazla müşterisi bulunuyor.

KOMŞU FIRIN'A ÜLKER ORTAKTI

2008'de Ülker Ailesi'ne ait Yıldız Holding'in yüzde 50 hissesini satın almıştı. O dönem mağaza sayısı 10 iken, bu sayı 2013'te 74'e çıkmıştı. Yıldız Holding, 2013'te hisseleri tekrar geri vermişti. Geçen yıl KF Mutfak markasını yaratan Gencer, 2017'de 25 yeni şube açmayı hedeflemişti.

HASİP GENÇER

Komşufırın’ın da bağlı olduğu ve Hasip Gencer’in yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Doruk Group Holding, tohumdan başlayan tarımsal süreçte, paketli ekmeği ilk defa UNO markası ile çıkaran grup aynı zamanda. Ekmek sektörüne çeşitli açılardan katkıda bulunarak Türkiye’yi bu alanda çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmayı hedefleyen Doruk Group’un bu çalışmaları 1980’lere dayanıyor. Hasip Gençer, “Ekmeğin insan sağlığını tehdit edecek boyuttaki hijyen eksikliği ve tek tipte beyaz ekmeğin insan beslenmesi için son derece yetersiz olduğu gerçeği altında, nitelikli ekmek yapmak için nitelikli buğday, nitelikli un gibi bütün süreçlerin yeniden düzenlenmesi, geliştirilmesi vizyonuyla kurulmuş bir grubun kurucusuyum” diyor.