BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL

Kombili evde 2 ölü ve 2 ihmal

Fatih'te ana kız ölül bulundu. İGDAŞ evde inceleme yaptı. Ölüm nedeni tespit edilemedi ama bir ihmal bulundu.

Abone ol Fatih'te 78 yaşındaki kadın ile yürüme engelli kızı, evlerinde ölü bulundu. Ölüm nedeni otopsi sonucu belli olacak..

Ancak İGDAŞ yetkilileri havalandırma menfezinin iptal edildiğini ve kombi cihazının bakımının yapılmadığını tespit etti.


İGDAŞ, Fatih'te anne-kızın ölü bulunduğu evdeki ilk incelemede, ''doğal gaz tesisatına müdahale edildiği, havalandırma menfezinin iptal edildiği ve bacalı kombi cihazının bakımının yapılmadığının tespit edildiğini'' bildirdi.

İGDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, bugün akşam saatlerinde Fatih Beyceğiz Mahallesi Müezzin Bilal Sokaktaki 19 numaralı binanın 5 numaralı dairesinde iki vatandaşın hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Olay yerine giden İGDAŞ 187 doğal gaz acil ekibinin ilk incelemesinde, doğal gaz tesisatına İGDAŞ'ın bilgisi dışında müdahale edildiği, havalandırma menfezinin iptal edildiği ve bacalı kombi cihazının bakımının yapılmadığının tespit edildiği vurgulanan açıklamada, ''Ölüm olayının nedeni henüz belirlenmemiş olup, kesin sebep otopsi sonucunda belirlenecektir'' denildi.

''SARIGAZİ'DEKİ ZEHİRLENME LPG TÜPÜNDEN''

Açıklamada, bu akşam saat 18.30'da Sarıgazi Meclis Mahallesi Cemal Gürsel Caddesi Duman Sokak No: 6/2 adresinde bir zehirlenme daha meydana geldiği ve bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İGDAŞ 187 doğal gaz acil ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, banyodaki mutfak tüpünden ve evin salonunda bulunan katalitik sobadan gaz sızıntısı olduğunun belirlendiği aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

''Olayın doğal gazla ilgisi bulunmamaktadır. Zehirlenme olayına, LPG tüpünden sızan gazın sebep olduğu düşünülmekte olup, olayla ilgili incelemeler devam etmektedir. Her iki olayda da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileriz.''