BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

Komandoluğa başvuru rekoru

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ocak ayındaki duyurusunun ardından “uzman komando” olmak için rekor sayıda başvuru yapıldı.

Abone ol Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ocak ayındaki duyurusunun ardından “uzman komando” olmak için rekor sayıda başvuru yapıldı.

Kuzey Irak’taki son kara harekâtı başta olmak üzere PKK’ya yönelik tüm operasyonlarda en ön safta yer alan komandolardan biri olabilmek için 25 bin 84 kişi başvurdu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, TSK’nın profesyonel askeri güç oluşturma projesi çerçevesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı, geçen yıl istihdam ettiği 1540 piyade komando uzman erbaşın ardından bu yıl da 3 bin 18 uzman erbaş alacak. Komutanlığın ocakta yaptığı duyurunun ardından, 25 bin 84 kişi uzman komando olmak için başvuruda bulundu. Komando adayları, “www.kkk.tsk.mil.tr” internet adresinden tebliğ niteliğinde yayınlanan sınav merkezlerinde 30 Mart’ta yazılı sınava alınacak. Yazılı sınav Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Çorlu, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve KKTC’DE (Girne) yapılacak. 70 ve daha yukarı puan alan adaylar, ikinci aşama sınavlarına girmeye hak kazanacak.