BIST 9.092
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,54
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in arşivi ücretsiz yayınlandı

Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in 27 bin sayfalık arşivinin yarıya yakın bölümü, Teksas Üniversitesi tarafından internette yayımlandı.

Abone ol

Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in 27 bin sayfalık arşivinin yarıya yakın bölümü, Teksas Üniversitesi tarafından internette yayımlandı.

ABD'de Teksas Üniversitesi'ne bağlı Harry Ransom Merkezi, Marquez'in 27 bin sayfalık arşivinin yaklaşık yarısını internet üzerinden ücretsiz yayımladı. Üniversiteden yapılan açıklamada, 87 yaşında hayatını kaybeden yazarın metin, fotoğraf, mektup ve notlardan oluşan 27 bin sayfalık arşivinin tamamının da internette İngilizce ve İspanyolca yayımlanmasının planlandığını duyurdu.

AİLESİNE TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ; Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, yazarın ünlü takma adı 'Gabo'ya göndermede bulunan Harry Ransom Center Direktörü Steve Enniss, "Arşive herkesin ulaşmasına olanak sağlayan ve bunu Gabo'nun dünyadaki tüm okuyucularına yeni bir hizmet olarak gören ailesine de teşekkür borçluyuz" diye konuştu. 

New York Times gazetesi, Garcia Marquez'in çalışmalarının telif haklarının koruma altında olması nedeniyle, bu girişimin alışılmışın dışında bir durum oluşturduğuna işaret etti.

'GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK KOLOMBİYALI'; Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, 2014'te yaşamını yitiren Marquez için, "Gelmiş geçmiş en en büyük Kolombiyalı" ifadesini kullanmıştı.

Sihirli gerçekçilikteki ustalığıyla tanınan Marquez, özellikle "Yüzyıllık Yanlızlık" ve "Kolera Günlerinde Aşk" romanlarıyla uluslararası ün kazanmıştı.