BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.476,47
HABER /  GÜNCEL

Kolombiya'dayken çağrı yapıldı

KCK soruşturmasını Sadrettin Sarıkaya ile yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savıcısı Bilal Bayraktar, daha önce de Balyoz soruşturmasına baktı.

Abone ol

Dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in Balyoz soruşturmasında yapılacak 3’üncü operasyon kapsamında 25’i general 75 muvazzaf subayın gözaltına alınacağı konusunda kendisine bilgi verilmediği gerekçesi ile 5 Nisan 2010’da özel yetkili savcılar Mehmet Berk ve Bilal Bayraktar’ı soruşturmadan alındı.

6 SAVCI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Balyoz davasının sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri’nin avukatları aracılığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) yaptığı şikâyet üzerine Balyoz soruşturmasını yürüten Bilal Bayraktar’ın da arasında bulunduğu 6 özel yetkili savcı hakkında soruşturma başlattı.

Doğan ve Tanyeri’nin avukatları savcıların Balyoz soruşturmasına ilişkin bazı evrakı mahkemeden ve savunmadan gizlediklerini öne sürdüler. Bayraktar’ın da arasında bulunduğu 6 savcı hakkında HSYK tarafından yapılan soruşturma devam ediyor. Süha Tanyeri ayrıca Bayraktar’ın da arasında bulunduğu 3 savcı hakkında İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 20 bin liralık tazminat davası açtı. Bayraktar, KCK soruşturmasının yanı sıra Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP milletvekili Mehmet Haberal’ın tedavisinin ayakta yapılabileceğine dair raporu davanın görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesine göndermediği iddia edilen doktorlar hakkındaki soruşturmaya da bakıyordu.

Sadrettin Sarıkaya
Konya’nın Çumra Hâkimliği’nden 2005’de Adalet Müfettişliği’ne atanan Sadrettin Sarıkaya, 2011’de de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Sarıkaya daha sonra özel yetkili savcı olarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görevlendirildi. Yaklaşık 3 aydır Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görev yapan Sarıkaya KCK soruşturmasını yürütüyor.