BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  GÜNCEL

Koli bandı çetesini bu mesaj yakalattı

Bakanlıkta uzman olarak çalışan İngiliz Ricardonhe P.’yi koli bandı ile bağlayıp gasp eden şüpheliler bu telefon mesajı ile yakalandı.

Abone ol

Bakanlıkta strateji uzmanı olarak çalışan İngiliz Ricardonhe P.’yi evinde elini ve ağzını bantlayıp gasp eden şüpheliler yakalandı. Kuyumcudan satın alınan yüzüğün izinden giden emniyet bir cep telefonu mesajı ile Gürcistan uyruklu şüphelilere ulaştı.

Soruşturma dosyasına göre geçen şubatta iki gaspçı, Çankaya’da yalnız yaşayan Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda strateji uzmanı olarak çalışan Ricardonhe P.’yi evinde silah zoruyla etkisiz hale getirdi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, şüpheliler, Ricardonhe P.’yi sandalyeye oturtarak ellerini ve ağzını koli bandıyla bağladı. Evdeki 450 lira parayı, tablet ve dizüstü bilgisayarı ile şifrelerini öğrendikleri kredi kartlarını alarak kayıplara karıştılar.

5 SAATTE ÇÖZEBİLDİ

Koli bantlarından kendi çabasıyla olaydan 5 saat sonra kurtulan Ricardonhe P., polisi arayarak durumu bildirdi. Polis, ilk etapta herhangi bir sonuca ulaşamadı. Koli bandından alınan parmak izlerinden de bir sonuç çıkmayınca polis, MOBESE ve güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

ŞÜPHELİ TEMİZLİKÇİ

Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde olayın aydınlatılması için kurulan özel ekip, tüm işyerlerine ait güvenlik kameraları ile MOBESE görüntülerini topladı. 72 saat boyunca analiz ederek şüphelilerin görüntülerini belirledi. Gasp olayından sonra sürekli yer değiştiren ve farklı noktalardaki 5 ayrı ATM’den Ricardonhe P.’nin kartlarından para çeken şüphelilerin son olarak Ulus semtinden bir kuyumcuya girdiğine ait görüntülere de ulaşıldı. Kuyumcuya giden özel ekip, şüphelilerin yabancı uyruklu olduğunu belirledi.Ricardonhe P.’nin ikinci kez bilgisine başvuran özel ekip, ismi bilinmeyen Gürcistan uyruklu bir kadının olaydan 15 gün önce eve temizliğe geldiği bilgisine ulaştı. Ekip, Ankara’da evlere temizliğe giden Gürcistan uyruklu kadınları takibe aldı. İnceleme sonunda eve temizliğe giden kadının Tsuria Benizele olduğu belirlendi. Kadın iddiaları reddetti. Benizele’nin sevgilisi olan şüphelilerden Giga Korkolovski’nin, “Emniyette öttün mü?” mesajına ulaşıldı. Polis, kadının evinin önünde pusu kurdu.

ÜÇÜNCÜ ŞÜPHELİ KAÇTI

Giga Korkolovski’nin eve gelmesinin ardından polis baskın yaptı. Korkolovski, polise silah çekti, ancak etrafının sarıldığını anlayınca teslim oldu. Giga Korkolovski, suçunu itiraf ederek gasp olayını vatandaşı D.M. ile birlikte yaptığını söyledi. Korkolovski ve sevgilisi Benizele önceki gün tutuklanırken, diğer şüpheli D.M.’nin ise ülkesine kaçtığı öğrenildi.