BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,67
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon hakimi sinirden ağladı

Ergenekon Davası'ndan el çektirilen ve yer değiştirme cezası alan Köksal Şengün sert konuştu!

Abone ol

Ergenekon Davası'na bakan mahkeme heyetinin başkanı Köksal Şengün, Bolu'ya atanma kararını sıcağı sıcağına değerlendirdi. Habertürk'tü yayınlanan Akşam Raporu programında Yasemin Güneri'nin sorularını yanıtlayan Şengün, kararla kendisine gözdağı verilmeye çalışıldığını söyledi. Şengün, yer değiştirme cezasıyla ilgili konuşurken bir ara nefesi kesildi, sesi buğulandı. İşte telefonun ucunda her haliyle sisteme kırgın olan 37 yıllık hakimin sitem dolu sözleri;

Görevden alınan Köksal Şengün, Habertürk'te konuştu, kararın kendisi için korkunç bir şey olduğunu söyledi. Şerefimle yaptığı bu meslekte kimse bana ders veremez diyen

ERGENEKON HAKİMİNE SÜRGÜN CEZASI


Balbay ve Haberal'ın tutukluluğuna şerh koyan Ergenekon davası hakimi Köksal Şengün Bolu'ya tayin edildiği haberi Ankara'yı karıştırdı.

Şengün, Ergenekon sanıklarının tutukluluklarına koyduğu muhalefet şerhleriyle tanınmıştı. En son milletvekili seçilen tutuklu sanıklar Prof. Dr. Mehmet Haberal ve gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın bu hallerinin devamı yönündeki çoğunluk görüşüne muhalif kalmıştı.

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Şengün, "bu kararı verenler bunu iyi düşünsün" dedi. Şengün şöyle konuştu:

"Kararı nasıl yorumlamam gerektiğini bilmiyorum. Çok ağır ve uygun olmadığına inandığım karar. 37 yıldır görevdeyim. Bugüne kadar şerefimle namusumla görevimi yaptım. Bu zamana kadar da hiçbir kişi, kurum, yetkiliden bir suale muhatap olmadım. Bana herhangi bir tebligat yapılmadı içeriğini de bilmiyorum. Ama asla ve asla böyle bir cezaya muhatap olacak bir eylemde bulunmadım, bulunmam da. Bunu zul kabul ederim."

Daha önce de ifade verdiğini ve Ergenekon'la ilgili de soruşuturulduğunu kaydeden Şengün şöyle devam etti:

"Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Benim her şeyim açık ve ortada. Bu kararın neresine itiraz edeceksiniz. Aynı kişilere 'Verdiğiniz kararı düzeltin mi' diyeceksiniz?"

"EMEKLİLİK İÇİN KARAR VERECEĞİM"

Şu an izinde olduğunu belirten Şengün, "Ailece düşünüp karar vereceğiz. Böyle bir tayini kesinlikle hak etmediğime inanıyorum. Bu suçlamaları kabul etmem. 37 yıllık bir hakim bu şekilde suçlanmamalı. Bu gözdağından başka bir şey değil. Verdiğim kararla ilgili konuşmam ama verdiğim her kararı inanarak, hukuksal özüne inanarak verdim. (Yer değiştirme) korkunç bir şey. Öyle bir şey kabul eder miyim? Ben bu mesleği şerefimle yaptım. Bana hiç kimse mesleğimin onurunu öğretemez. Onu yüreğimde taşıyorum." diye konuştu.

Kararın oy çokluğuyla alındığının hatırlatılması üzerine Şengün, anayasa değişikliğine de atıf yaparak şunları söyledi:

"Bu kararı oybirliğiyle alanın alnını karışlarım. Birçok şeyi düzeltmek uğruna bu değişikliklere gittik. Daha önceki kurulların yanlışlarını gidermek adına bu değişiklikler yapıldı. Bu mu değişiklik? Böyle mi yapılacaktı? İnsanları kırmakla meslekten soğutmakla bir yere varılmaz."