BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.427,86
HABER /  EKONOMİ

Koçdan simülasyon şirketi

Koç Bilgi Grubu, yeni simülasyon şirketine ''KaTron'' adını verdi.

Abone ol

Koç Bilgi Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre şirket, savunma sanayindeki etkinliğini artırmak amacıyla haziran ayında bünyesine kattığı simülasyon teknolojileri şirketi Kaletron'un ismini, ''KaTron Savunma, Uzay ve Simülasyon Teknolojileri A.Ş.'' olarak değiştirdi.

Koç Bilgi Grubu bünyesindeki KaTron, savunma, havacılık, uzay, ulaştırma ve otomotiv sanayilerine yönelik sanal gerçeklik uygulamaları, simülasyon yazılımları, simülasyon sistemleri ve simülatörler tasarlıyor, geliştiriyor ve üretiyor.

Açıklamada, pilotların yıllık ortalama 100 saatlik uçuş eğitiminin maliyetinin 250 bin doları bulduğu, KaTron'un hizmet alanı sayesinde, uçuş simülatörü ile gerçekleştirilecek eğitimlerin yüzde 60'ı ile her bir pilot bazında, ortalama olarak 150 bin dolar tasarruf edilebildiği, KaTron'un, sanal ortamda yaptığı simülasyonlarla, yılda 100 milyonlarca lira tasarruf sağlayabilecek fırsatı içinde barındırdığı bildirildi.

Şirketin, Koç Bilgi Grubu'nun hem yurt içi, hem yurt dışı savunma sanayi pazarındaki büyüme hedeflerine katkıda bulunmayı sürdüreceği kaydedildi.