BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

Kocasını öldüren adamla kaçtı

Suriye'den Diyarbakır'a yerleşen Ghadır Murad, kocasının arkadaşıyla yakınlaştı. Sevgilisi kocasını öldürünce birlikte Gaziantep'e kaçtılar.

Abone ol

DİYARBAKIR’da geçen Eylül ayında gizli ilişki yaşadığı 22 yaşındaki Ghadır Murad’ın 3.5 yıllık eşi 27 yaşındaki Zekeriya Şeyho’yu boğarak öldüren 20 yaşındaki Halil Vahap, ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme eşi sevgilisi tarafından öldürülen Ghadır Murad’a da, suçu bildirmediği için 6 ay hapis cezası vererek, cezayı erteledi.

Suriye’deki iç savaştan kaçan Zekeriya Şeyho ve eşi Ghadır Murad, 1 yaşındaki oğulları Muhammed ile birlikte Diyarbakır’da müstakil eve yerleşti. 7 Eylül tarihinde meydana gelen olayda akrabaları kendisinden haber alınamayan Zekeriya Şeyho’nun evine gitti. Şeyho’nun yatağında öldüğünü fark eden yakınları durumu polise bildirdi. Eve gelen polis Şeyho’nun boğularak öldürüldüğünü ve eşi Ghadır ile çocuğunun evde olmadığını belirledi. İfadesi alınan yakınları, öldürülen Şeyho’nun son günlerde evine sık sık gidip gelen Halil Vahap’tan rahatsız olduğunu söyleyince, polis bu yönde araştırma yapmaya başladı. Halil Vahap’ın evinde bulunamaması üzerine polis otogardaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Öldürülen Şeyho’nun eşi Ghadır Murad ve Halil Vahap’ın Diyarbakır’dan Gaziantep otobüsüne bindiğini tespit eden polis, Gaziantep’te yaptığı operasyonda iki şüpheliyi gözaltına alındı. Her iki şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, cinayete yardım etmekle suçlanan Zekeriye Şeyho’nun eşi Ghadır Murad 3 ay sonra tahliye edildi.

EVLENMEYİ DÜŞÜNÜYORLARMIŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Halil Vahap ve öldürülen Zekeriye Şeyho’nun eşi Ghadır Murad hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, cinayeti işleyen Halil Vahap’ın Zekeriya Şeyho ile arkadaş olması nedeniyle sık sık evine gittiği, bu sırada da eşi Ghadır Murad ile aralarında duygusal ilişki başladığı belirtildi. Evlenmeyi düşünen Halil Vahap ve Ghadır Murad’ın, olayı öğrenmesi durumunda Zekeriye Şeyho’yu öldürmek için anlaştığı kaydedilen iddianamede, şüphelilerin olaydan bir gün önce cinayeti işleme konusunda karara vardıkları ifade edildi.

EŞİ AZMETTİRDİ SEVGİLİSİ ELLERİYLE BOĞDU

Olay günü Halil Vahap’ın sevgilisi Ghadır Murad’ın yanına geldiği belirtilen iddianamede, kısa bir süre sonra Zekeriye Şeyho’nun da eve geldiği ve tartışmaya başladıkları ifade edildi. Şüpheli Halil Vahap’ın, ilişkiden şüphelendiği için eşini döven Zekeriye Şeyho’ya saldırdığı ve sevgilisi Ghadır Murad’ın azmettirmesi sonucu elleriyle boğarak öldürdüğünü vurguladı. Öldürülen Şeyho’nun eşini darp ettiği iddiaları üzerine Savcı Ghadır Murad’a doktor raporu aldırdı. Raporda iddiaların aksine Ghadır Murad’ın vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadı.

’EŞİMİ SEVMEZDİM, HALİL’İ SEVDİM’

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Halil Vahap ve Ghadır Murad’ın yargılanmaları Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada ifadesi alınan bir çocuk annesi Ghadır Murad, sanık Halil Vahap ile birbirlerini sevdiklerini belirterek, "Daha önce Halil ile evlenme konusunda konuştuk. Ancak eşimi öldürme konusu konuşmadık. Eşimin ölmesini istemedim. Ben eşimi sevmezdim. Halil evimize gelince onu sevmeye başladım. Eşimi öldürmesi için Halil’i azmettirmedim" dedi.

EŞE 6 AY, SEVGİLİYE ÖMÜRBOYU

Davanın son duruşmasında kararını açıklayan mahkeme, sanık Halil Vahap’ı sevgilisi Ghadir Murad’ın eşini ’Kasten öldürme’ suçundan ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın öldürülen Zekeriye Şeyho’nun eşini ve çocuğunu yanına alarak Gaziantep’e kaçmasını dikkate alan mahkeme, herhangi bir indirim yapmadı. Mahkeme maktülün eşi Ghadır Murad’ın ise öldürme eylemine iştirak etmediğini belirterek, ’gördüğü suçu yetkili makamlara bildirmediği için’ 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme genç kadına verilen cezanın ertelenmesine hükmetti.