BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.501,42
HABER /  DÜNYA

Kocaoğlu sert konuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "zmirli hemşehrilerimiz bize yetki verdiği müddetçe kimseyi dinlemeyiz. Biz hesabımızı zat...

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "zmirli hemşehrilerimiz bize yetki verdiği müddetçe kimseyi dinlemeyiz. Biz hesabımızı zaten veriyoruz. Bunu herkes bilsin ki ölmüş eşek kurttan korkmaz" dedi.
Özelleştirme İdaresi tarafından satılan Bornova Ağaçlı Yol’daki Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne ait alan nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çarpıcı açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, "Ankara’ya gitmişken görüşmek üzere Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dan randevu almıştım. İzmir’i konuştuk. Tamamen genel çerçevede bir değerlendirme oldu. Bir de iktisat kongresi var biliyorsunuz. Arkasından bizim Engelsizmir Kongresi var. Onları konuştuk. Neler yaptıklarımızı konuştuk. Adaylık konusunda açıkça söyleyeyim bir şey konuşmadık. Adaylık konusunda benim tutumumu biliyorsunuz. Süreci izliyoruz. Süreç devam ediyor. Ama ben dün de sayın genel başkanımıza gerekli bilgileri, yani İzmir ile ilgili bilebildiğim değerlendirmeleri yaptım” dedi.

"PROBLEM YOK"
Başkan Koacoğlu, kamuoyunda adaylık yönünde bir beklenti olduğu yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi:
"Böyle bir beklenti var, ben de buna hak veriyorum. Ama şöyle bir düşündüğünüzde nerenin belediye başkanı belli? Hiçbir yerin belediye başkanı belli değil. Süreci izlemek de bizim en doğal hakkımız. Daha çok süre var. Bu süreyi görmek istiyoruz. Bunu da hem genel merkezin, genel başkanın hem de benim belediye başkanı olarak en doğal hakkım olarak değerlendiriyorum. Süreç içinde bu kararı vermenin doğru olacağını, İzmir için, ülkemiz için ve partimiz için doğru olacağına inanıyoruz. Böyle bir strateji yürütüyoruz. Bunu da bütün İzmirli hemşehrilerimizin ve basınımızın anlayışla karşılamasını istirham ediyorum. Durum bundan ibaret. Yoksa herhangi bir problem yok. Herhangi bir problemimiz olması için İzmir kamuoyundan farklı sinyallerin, farklı taleplerin gelmesi gerekir. Biz de kimsenin önünü kapatmıyoruz, herkes çalışmasını yapıyor. Farklı bir değerlendirme olursa ona açığız. Biz burada süreci kentimiz için, ülkemiz için ve partimiz için yararlı olacak şekilde götürüyoruz.”

"ÖLMÜŞ EŞEK KURTTAN KORKMAZ"
Dört milyon İzmirlinin oyu ile bu makama geldiğini belirten Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"İzmirli getirdiği müddetçe buranın bir numaralı seçilmiş kişisi olarak ve bütçesi en büyük kurum olarak ve hükümetle on senedir yaptığı yatırımlarda daha fazla yatırım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu kentin kalkınması bu kenti kalkındırmaktan sorumluyum. İzmirli hemşehrilerimiz bize yetki verdiği müddetçe kimseyi dinlemeyiz. Biz hesabımızı zaten veriyoruz. Bunu herkes bilsin ki ölmüş eşek kurttan korkmaz. Biz öyle lafla sözle söylemle değil. Cumhuriyetten bu tarafa siyasetten gelen bir ailenin ferdi olarak, siyasetin kelleyi koltuğa almadan yapılmayacağını bilir, kelleyi koltuğa alır, siyaseti yaparız. Ben bugüne kadar konuşmadım, aman Hükümet’e saygı, aman Vali’ye saygı, aman şuna saygı, aman buna saygı. Yok kardeşim. Anlaşılmıyorsa anlatırız. Daha bildiğimiz çok şey var. Zamanı gelince bunları anlatırız. Burası Türkiye’nin en huzurlu kentidir. Devlet eliyle, bürokrasi eliyle bu kentin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur, kimsenin bozmaya da gücü yetmeyecektir.”
(İHA)