BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kocaoğlu o anketlere sert çıktı

Aziz Kocaoğlu, yapılan anketlerde İzmir'de AK Parti'nin CHP'ye yaklaştığı yönündeki söylemlere karşı çıktı.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, yapılan anketlerde İzmir'de AK PARTİ'nin CHP'ye yaklaştığı yönündeki söylemlere, "Anketler bende de var. Kimseye göstermedim, Çocuğum dahil. Açıklanan ankete itibar etmeyiniz" yanıtını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AZİZ KOCAOĞLU, partisinin Belediye Başkan Adayı'nı açıklamak üzere memleketi TOKAT'a geldi. Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Kocaoğlu'na partililer yakın ilgi gösterdi. Ardından düzenlenen toplantıda TOKAT Belediye Başkan Adayı Hadiye Ardahanlı kamuoyuna tanıtıldı. Burada konuşan AZİZ KOCAOĞLU, CHP ile AK PARTİ'li belediyeler arasında büyük fark olduğunu söyleyerek, "Yerel belediyecilik, CHP'lilerin işidir" dedi.

'RAKİPLERİN ADAYLARINI TAKİP EDİYORUM'

Kocaoğlu, bir gazetecinin "Adaylığınızı ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Siyasette her seçim sürecinin koşulları farklıdır. Ben 2009 sürecinde 6 ay kala aday adaylığımı açıkladım ama bu süreçte bu seçimin koşullarından dolayı aday adaylığını müracaat etmedim. Süreci takip ediyorum, diğer rakiplerin adaylarını takip ediyorum. Sayın Genel Başkanımızın da birkaç beyanı oldu. Bizim adaylığımız konusunda bir problem söz konusu değil. Biz 10 sene Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptık. Partimiz için hangisi, bizim olmamız gerektiyse bizimle, başka birinin olması gerektiyse başka birisiyle bu süreci izliyoruz. Karar verdiğimizde, bir problemiz yok çok şükür, aday adaylığımızı açıklayacağız" diye cevap verdi.

'ANKETLER BENDE DE VAR'

Ulaştırma Bakanı BİNALİ YILDIRIM'ın İzmir'den aday olabileceği yönündeki soruya "İyi olur" yanıtı veren Kocaoğlu, "Anketlerde AK PARTİ'nin CHP'ye yaklaştığı söyleniliyor. İzmir'de bir endişeniz var mı?" şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Anketler bende de var. Açıklanan ankete itibar etmeyiniz, ben etmiyorum. 2001 yılından itibaren anket yaptırıyorum. Hiçbir anketimi yaptırmadım, kimseye göstermedim. Çocuğum dahil. Anket stratejiyi belirleyecek adama lazımdır. Anket öyle ortalarda dolaşması için yapılmaz. O anketlerin hepsi manipülasyonludur. Gerçek anket 30 Mart akşamı belli olur."

Açıklamanın ardından Kocaoğlu, partisinden TOKAT ve ilçelerinde aday olan belediye başkan adaylarına başarılar diledi.