BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kocaman şampiyonluğun formülünü verdi

Nefes kesen şampiyonluk yarışına giren F.Bahçe'nin genç teknik direktörü Aykut Kocaman, mutluluğun formülünü verdi.

Abone ol

Süper Lig'in son 4 haftasında Trabzon ile nefes kesen şampiyonluk yarışına giren F.Bahçe'nin genç teknik direktörü Aykut Kocaman, mutluluğun formülünü verdi: 'Sakinlik ve akıllı oyun bizi özlediğimiz şampiyonluğa ulaştırır.'

Takımla İzmir dönüşünde konuşan Kocaman, Buca maçındaki efsane dönüşün sırlarını verirken 22 Mayıs'ta sona erecek ligi zirvede bitirmeleri için gerekenleri Akşam gazetesinden Doğan Çil'e anlattı. İşte Kocaman'dan satırbaşları:

VURDUMDUYMAZ DEĞİLİZ Kİ!
1-
BUCA maçında 'takımın havası yoktu, rakibi küçümsedi, futbolcular isteksizdi' demek doğru değil. Takım olarak çok istekliydik. Ama olmayacak işler oldu. Saha çok kuruydu. Topu akıcı hale getiremedik. Pas oyununa uygun zemin yoktu. Garip bir rüzgar çıktı. Bir türlü maç havasına giremedik. Yoksa şampiyonluk duygumuzda bir değişim yok.

KALİTEMİZLE FARK YARATTIK
2-
BİZİM bireysel ve takım kalitemiz yüksek. Bu son haftalarda daha belirgin şekilde ortaya çıkıyor. Uzun dönem yararlanamadığımız Daniel Güiza, Miroslav Stoch ve Caner katkılar sağlıyor. Özellikle Stoch girdikten sonra hem atak kesti hem atak başlattı. Bu tablo da takımın bireysel kalitesi ile ilgili bir şey.

TARAFTARIN KATKISI BÜYÜK
3-
TRİBÜN gerçekten şampiyonluğu özlemiş. Buca maçında ikinci golü atınca çok önemli duygular hissettim. Skor 3-2 olmuştu ama öyle sevindiler ki sanki galibiyet golü atmış gibiydik. Taraftarın o an büyük etkisi oldu. Maçı kazanacağımıza inandım. Bu enerjiyi Kadıköy'de daha şiddetli şekilde alıyoruz.

TRABZONSPOR BARAJI AŞTI
4-
ÇOK iyi seri yakaladık ama bir türlü zirvede puan farkı yapamadık. Bunun tek nedeni de ilk yarıda kaybetmememiz gereken puanları kaybetmemiz. Trabzonspor da kadro gücünün ötesinde puan toplayınca geride kaldık. Ve sürekli kazanmamıza rağmen arayı ancak kapatabildik.

İŞTE BAŞARININ ANAHTARI
5-
ÖNÜMÜZDE Belediye maçı var. Yapmamız gerekenler belli. Buca'daki gibi hata yapmayacağız. Sakinlik ve akıllı oynamak çok önemli. Buca'da taç atışlarında bile acele ettik, topu hemen Alex'e ulaştırmak için çaba gösterdik, bu yüzden 2 tane kontratak golü yedik. Bunlara dikkat edeceğiz. Oyunu kanatlara açmak çok değerli. Buca'da son 30 dakika ısrarla Gökhan ve Caner'e (Stoch'a) oynadık. Bu taktikleri kalan 4 maçta da uyguladığımız zaman şampiyon oluruz.   

KOCAMAN TARİH!
F.Bahçe bu sezon şampiyon olursa Aykut Kocaman da tarih yazacak. Genç teknik adam, hem 18. şampiyonluğu getirecek hem de Mustafa Denizli'den sonra Fener'i şampiyon yapan ikinci Türk hoca olacak.