BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  DÜNYA

KOCAMAN: ’’BİR ŞEKİLDE KAZANMAYI BAŞARDIK’’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yaşanılan süreçte finale yükselmelerinin iyi olduğunu ifade ederek, kazanmayı penaltılar sonrasın...

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yaşanılan süreçte finale yükselmelerinin iyi olduğunu ifade ederek, kazanmayı penaltılar sonrasında olsa bile başardıklarını belirtti.
Fenerbahçe - Eskişehirspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, "Maç penaltılara gidince bir şey düşünmedim açıkçası, her şeyin olabileceğini düşündük. Kuyt ile Gökhan zaten maçtan önce oynaması için zor karar verdiğimiz oyunculardı. Birkaç oyuncunun daha sakatlık emareleri vardı. Sonuçta bir şekilde kazanmayı başardık. Penaltılara kaldığımızda inşallah turu geçeriz diye düşündük" ifadelerini kullandı.
Benfica maçı sonrasında yaşanılan sürece değinen Kocaman, "Benfica maçından sonra çok doğal olarak, bu kadar inandığınız ve hedeflediğiniz şeyi kaybettiğiniz andan itibaren duygusal eve fiziksel olarak bir boşalma oluyor. Bu durum hafta sonu çok net gözüktü bugün de zaman zaman gözüktü. Benfica maçı öncesinde oluşan tek takım görüntüsü çok yoktu. Çok geniş alanda kaldık. Eskişehirspor, 1-1’in getirdiği avantaj ve kaliteli oyunculardan kurulu kadrosuyla iyi oynadı. Maçı bitirme fırsatlarını değerlendiremedik. Çok da sıkıntılı bir süreç de, finale yükselmemiz iyi oldu" dedi.
Hafta sonu ligde Galatasaray ile oynayacakları sorusu üzerine Kocaman, "Galatasaray maçından önce bir hasar tespiti yapılacak, oyuncuları 1-2 gün dinlendirmeye çalışacağız, bunu da altın saatlerde yapmaya çalışacağız. 3. gün antrenman yapıp Galatasaray maçına çıkacağız. O maçta kazanmak ve kaybetmenin dışında iki taraf da ekstara efor sarf edecek. Bu maçın yorgunluğunun o maça yansıyacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aykut Kocaman, "Benfica maçı sonrasında sıkıntılı bir süreç, geriye dönüş oldu. Bu İBB maçında ortaya çıktı. Türkiye kupası bu sezon içinde ulaşabileceğimiz tek kupa. Çok geniş alanda oynadık maçı. Geniş alan oyunu oynamamızdan Eskişehirspor iyi yararlandı. Maçı çevirebilecek pozisyonlar bulduk, ama değerlendiremedik. Amaç sonuçta turu geçmekti. Penaltılarla da olsa bunu başardık. Bu zorlu süreçte oyuncularımı kutluyorum. Galatasaray maçı içinse önce hasar tespiti yapıp, Cumartesi Galatasaray maçının antrenmanını yapıp, Pazar maça çıkacağız. Bu maç için oyuncular kalan eforlarını sahaya yansıtacaklardır. Bundan kuşkum yok. Puan olarak ta kazanmaya ihtiyacımız var" dedi.
(İHA)