BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Kocalar artık kiralık oluyor nasıl mı?

Moskova Belediyesi, evindeki tamirat işlerini yapamayan yoksul ailelere ücretsiz 'kiralık koca' hizmeti sunacak.

Abone ol

The Moscow Times gazetesinin haberine göre, kiralık koca hizmeti verecek Moskova Belediyesi, yoksul ailelerden para almayacak; diğer ailelere ise bu hizmeti düşük bir ücret karşılığında sağlayacak.

Moskova Belediyesi Sosyal Koruma Bölümü Başkan Yardımcısı Andrey Beştanko, 'kiralık kocalar'ın damlayan musluğu tamir etmekten raf monte etmeye kadar Rusya'da erkek işi olarak görülen her türlü tamiratı yapabileceğini belirtti.

"BİR SAAT İÇİN KOCA"
Moskovalılar bu hizmete yabancı değil. Zira, kentte hali hazırda kiralık koca hizmeti sağlayan özel şirketler de var.
Onlardan biri müşterilerine, 'teknik beceriye sahip genç ve güçlü erkek' vaad eden 'Bir Saat İçin Koca Moskova' şirketi.
Şirketin internet sitesindeki reklam metni şöyle:
"Mağazada yeni dekorasyonunuza uygun aydınlatma aksesuarı seçerken saatler harcadınız. Ama siz çekici manikürünüzle güzel bir kadınsınız ve hem uğultulu hem de korkunç şekilde titreyen bir matkapla sıkı fıkı olmaya hazır değilsiniz. Yardımınıza kim gelecek?
Bir saat için kocanız olduğunu söyleyen iddialı bir erkek evinize gelmek üzere yolda."

HİZMET SON DERECE POPÜLER
Şirket yetkilileri sağladıkları hizmetin her yaş grubundaki insanlar arasında son derece popüler olduğunu söyledi.
Bu durum Rusya'daki geleneksel aile yapısı da göz önünde bulundurulduğunda şaşırtıcı değil. Zira, Rus toplumunda yemek yapmak, çamaşır yıkamak gibi ev işleri 'kadın işi' olarak görülürken, tamirat işleri de erkekler için uygun olarak değerlendiriliyor.