BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'deki 'tarihi mezarlar' boş çıktı

Kocaeli Gebze'de İlyas Bey'e ait türbenin avlusunda bulunan 5 mezarında boş çıkması vatandaşı şoke etti.

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Orhan Gazi'nin kumandanlarından Akçakoca'nın oğlu İlyas Bey'e ait türbenin avlusunda ''tarihi mezarlar'' olarak bilinen ve zaman zaman başında dua edilen mezarların boş olduğu belirlendi.

Gebze Müftüsü Muhammet Gevher, Sultan Orhan Mahallesi'ndeki İlyas Bey Türbesinin hemen yanında bulunan ancak ''tarihi eser niteliği'' taşımayan caminin bir süre önce yıkıldığını söyledi.

Bunun yerine yaklaşık 3 bin kişilik Gebze'nin en büyük camisinin inşa edeceklerini ifade eden Gevher, yeni cami yapılacağı için de türbenin avlusunda bulunan mezarların başka bir yere taşınması gerektiğini ifade etti.

5 mezar da boş

Bunun için de Gebze Kaymakamlığınca oluşturulan heyetin gözetiminde avluda, ''tarihi mezarlar olarak bilinen'' mezarların açıldığını ifade eden Gevher, ''Ancak buradaki 5 mezar boş çıktı. Sadece 1 mezar doluydu. Onun da 1940 ya da 1950'li yıllarda avluya defnedildiğini biliyoruz. O mezar da Gebze Mezarlığına götürüldü'' dedi.

Gevher, yeni yapılacak caminin inşasının birkaç güne kadar başlayacağını, İlyas Bey Türbesinin de aslına uygun şekilde restore edileceğini sözlerine ekledi.

Bu arada, Orhan Gazi'nin kumandanlarından Akçakoca'nın oğlu İlyas Bey'e ait türbenin 14. yüzyılın ilk yarısında yaptırıldığı tahmin ediliyor.