BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.494,43
HABER /  GÜNCEL

Koca Reisin ağlatan vedası!

Yazıcıoğlu artık son durağında. Tacettin Dergahı'nda defin sırasında izdiham yaşandı. Gözyaşları sel oldu aktı...

Abone ol

İNTERNETHABER

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu bugün sonsuzluğa uğurlandı. Ankara'da daha önce görülmemiş bir kalabalık vardı. Yüzbinler "alperenlerini" uğurlamak için sokaklara dökülmüştü... Sivas'tan, Maraş'tan, Muş'tan; Türkiye'nin dört bir yanından gelenler, Genel Başkanları'na, abilerine, amcalarına son görevlerini yapmak için Başkent'e akın etmişti... 

İLK TÖREN MECLİS'TE

Yazıcıoğlu için ilk tören saat 11:30'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapıldı. Meclis'teki törene ilk gelen yıllarca omuz omuza çalıştığı MHP lideri Devlet Bahçeli oldu. Buradaki törene katılan eşi, annesi, kızı ve oğlu güçlükle ayakta durabildi... Sevenleri de Meclis'in önündeki yerini almışlardı. Meclis'in ardından tabut Kocatepe Camii'ne doğru yola çıktı. Yol boyunca tabutun üzerine çiçek yağmuru vardı.

4 İMAM 4 MİNAREDEN EZAN OKUDU

BBP lideri için Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın cenazesindeki yöntem uygulandı. Öğle namazı için Kocatepe Camii’nin 4 minaresinden, 4 ayrı imam 10’ar saniye aralıklarla ezan okudu.  Ezan Ankara'nın her yerinden yankılandı... Milyonlar gözyaşları içinde Kocatepe'ye akın etti..

CAMİDE EKSİKSİZ KADRO

Kocatepe Camii pek nadir olayda devletin üst kademesinin tamamını avlusunda görür... İşte bugün o gündü... Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, Başbakan ve tüm Meclis eksiksiz oradaydı.

OĞULDAN ZOR GÖREV

Tabunun başında gencecik yaşta babasız kalan oğlu Furkan vardı. Tüm tören boyunca metanetini korudu. Başı dimdik durdu. Eşi Gülefer Hanım ise acısını siyah gözlüklerin arkasına saklamıştı.

KÜSLER OMUZ OMUZA SAF TUTTU

Küsler Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazında omuz omuza saf tuttu. Korkut Eken ve Mehmet Ağar da cenazede saf tutanların arasında yerini aldı.  Rahşan Ecevit, Keçirön'den olaylı bir şekilde istifa eden eski Başkan Turgut Altınok da cenazeye gelenler arasındaydı...

TÜRK DÜNYASI YASTA

Cenaze namazının ardından bu kez naaş Büyük Birlik Partisi'ne doğru yola çıktı. Camiye sığamayanlar liderlerini orada bekliyorlardı. Kimler yoktu ki orada? Eski dava arkadaşlarından, Meclis'te birlikte çalıştığı vekillere kadar... Ama bunlar arasında en dikkat çeken isim taa Azerbeycan'dan kalkıp gelen Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın danışmanı Hanım Halilova'ydı. "Muhsin Bey bizim değerli bir liderimizdi. Tüm dünya ayağa kalktı. Özbekistan'da, Çeçenistan'da, Kazan'da, Kırgızistan'da, nerede Türk var, hepsi ağlıyor" diyerek diğer Türk devletlerinin taziyelerini iletti.

ÜŞÜYORUM DİYEN BAŞKANLARINA HELALLİK VERDİLER

Partinin önünde sürekli Yazıcıoğlu'nun hapishanedeyken yazdığı "Üşüyorum" şiiri kendi sesinden tekrarlanıyordu. Oradaki acı bekleyiş naaşın gelmesiyle gözyaşlarına dönüştü. Partililerden de helallik aldıktan sonra naaş bu kez son istirahatgahına doğru yola çıktı.

İZİN SONRAYA BIRAKILDI

Yazıcıoğlu Tacettin Dergahı'nda toprağa verilecekti. Ancak bunun için Meclis'in özel iznine ihtiyaç vardı. Seçimler nedeniyle toplanamayan Meclis bu izni daha sonraya bıraktı.

UYGUN'DAN ŞİİR

BBP liderinin ardından çok üzülenlerden biri de Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'du. Uygun Yazıcıoğlu'na "Biliyorum üşümeyeceksin bir daha" dizeleriyle başlayan bir şiir yazmıştı...Şiiri okurken boğazı düğümlendi. Şiiri okumak için TIKLAYIN

BİZ BÖYLE HAYAL ETMEDİK, LÜTFEN

Yazıcıoğlu'nu taşıyan araç Dergah'a geldiğinde artık yaşanan üzüntü iyice dışa vurulur hale gelmişti. Tüm törenler boyuncu söylenen tekbir bu kez daha yüksek söylendi, kimse gözyaşlarını saklayamaz hale geldi. Kalabalık liderlerinin tabutunu taşımak için adeta birbirini ezecekti ki Yazıcıoğlu'nun kızı Firuze kalabalığa seslendi. "Biz böyle hayal etmemiştik, lütfen"

CENAZENİN TOPRAĞA İNDİRİLMESİ GÖRÜNTÜLENEMEDİ

Sıra cenazenin toprağa indirilmesini gelmişti ki o anı kameraların çekmesine engel olmak için alanın üstüne kocaman bir Türk bayrağı açıldı. Mezara ilk toprağı kızı Firuze attı...

PEYGAMBERİN MEZARINDAN GETİRİLEN TOPRAK SERPİLDİ

Ardından bahçede bulunan herkes toprak atmak için izdiham yarattı. Toprak atabilenler kendilerini şanslı saydı. Kimisi ise liderinin mezarından toprak alabilme derdindeydi. Son olarak da Hz. Peygamberin mezarından getirilen toprak Yazıcıoğlu'nun mezarına serpildi...

MEHMET AKİF ERSOY'UN YANINDA

 Tacettin Dergahı Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı mekan. Yazıcıoğlu hayattayken "oraya gömülmek istediğini dile getirirmiş. Vasiyeti gerçek oldu ve BBP Lideri Yazıcıoğlu Tacettin Dergahı'nda İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un yanında sonsuzluğa uğurlandı.

İnternethaber ailesi olarak Yazıcıoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.