BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  EKONOMİ

Koç Holdingin net karı dudak uçuklattı

Koç Holding'in KCHOL 2012 yılı net kârı yüzde 9 artışla 2,31 milyar TL olarak gerçekleşti.

Abone ol

Koç Holding'in KCHOL 2012 yılı net kârı yüzde 9 artışla 2,31 milyar TL olarak gerçekleşti. Şirketin geçen yılki net kârı 2,12 milyar TL'ydi. Koç Holding'in dördüncü çeyrek net kârı ise 605 milyon TL oldu.

Şirketin KAP'a açıkladığı finansal sonuçlara göre Koç Holding'in 2012 yılı satış gelirleri de geçen yıla göre yüzde 12 artışla 77,5 milyar TL'ye yükseldi.

'KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Koç Holding CEO’su Turgay Durak, “2012 yılı, Türkiye’de hızlı büyüme dinamiklerini yavaşlatmaya yönelik ekonomik tedbirlerin, yurtdışında ise finansal piyasalarda süregelen belirsizliklerin damga vurduğu bir yıl oldu. 2013 yılında büyüme dinamiklerinin tekrar hız kazanmasını ve Türkiye’de yüzde 4,5 dolaylarında bir büyüme gerçekleşmesini bekliyoruz. Yurtdışı piyasalardaki tüm belirsizliklere karşın, Koç Topluluğu olarak etkin ihracat politikaları sürdürürken, ihracat pazarlarımızı çeşitlendirmeye devam ettik. Bu politikalarımız sonucunda, ülkemizin en fazla ihracat yapan 10 şirketinden 4’üne sahip olan Topluluğumuz 2012 yılında da kombine yurtdışı satış gelirlerini dolar bazında yüzde 11 artırmayı başardı. Ülkemize en yüksek katkıyı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

'ÖNEMLİ YATIRIMLARA İMZA ATTIK'

Koç Holding’in 2012 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Turgay Durak, “Bir yılı daha kârlı bir büyümeyle geride bırakırken, sektörlerimizdeki liderlik pozisyonlarımızı pekiştirmeye devam ederek, önemli yatırımlara imza attık” dedi.

2012 yılında pazardaki olumsuz ekonomik konjonktüre karşın, büyüme odaklı yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini anlatan Turgay Durak, “2012’de toplam 4.9 milyar TL’lik rekor düzeyde kombine yatırım gerçekleştirdik. 2013’te ise 6.8 milyar TL kombine yatırım planlıyoruz. Hedefimiz her zaman kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanarak ülkemiz ve paydaşlarımız için sürekli ve yüksek getirili yatırımlara dönüştürebilmektir. Hem hissedar ve paydaşlarımıza hem de ülkemize en yüksek katkıyı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.