BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.498,03
HABER /  EKONOMİ

Koç Grubu gıda sektöründen çıkıyor mu?

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç,''Holding'in gıda sektöründen tamamen çekiliyor mu'' şeklindeki değerlendirmelere açıklık getirdi.

Abone ol

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, son dönemde grubun gıda şirketlerindeki hisselerini elden çıkarmasıyla kamuoyunda oluşan'Koç Grubu gıda sektöründen tamamen çekiliyormu'şeklindeki sorulara maruz kaldı.Konuya açıklık getiren Koç,''Sektörden çıktığımız doğru değil.Tat Gıda'nın daha da güçlenmesi için satış yaptık.''

GIDADAN ÇIKIYORUZ GİBİ BİR DURUM YOK!

Koç Topluluğu'nun geçtiğimiz günlerde önce Maret'i, ardından da Tat Gıda'ya bağlı Harranova Besi ve Tarım hisselerini satması üzerine gündeme gelen ''Koç Grubu gıdadan çıkıyor'' şeklindeki söylemlerle ilgili Mustafa Koç şöyle konuştu;

"Gıdadan çıkıyoruz gibi bir durum yok. Öyle bir niyetimiz de kesinlikle yok. Bu alanda bazı satışlar yaptık, doğru. Ancak bunu Tat'ın bünyesinin daha da kuvvetlendirmek için yaptık. Strateji olarak Tat bünyesini finansal bakımdan kuvvetlendirmek için alınan kararlar. Ayrıca muhakkak ki, satın alanlar için de cazibe arz ediyor. Dolayısıyla her iki satışta da bir kazan-kazan durumu oldu diye düşünüyorum."

Satışa konu olan yatırımların bölgeye katkıda bulunduğunu da belirten Koç, "14 yıl oldu. Epey bir zaman. Alan hayrını görsün" diye konuştu. Konuyla ilgili olarak, Holding'in CEO'su Turgay Durak da, "Tat salça, domates ve süt ürünleri ile makarna üretimine devam edecek. Yaptığımız, şirketin mali bünyesini kuvvetlendiren ve odaklanmasını artıracak konular" açıklamasında bulundu.