BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  EKONOMİ

KOBİ kredi paketi veren 12 banka hangisi KOBİ kredisinin şartları

KOBİ'leri ayağa kaldıracak olan kredi paketi için bankalar birliği ve 12 banka destek veriyor, KOBİ kredisinin şartları saat 12.00'da belli olacak.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da KOBİ Değer Kredisi Tanıtım Toplantısı'na katılıyor. KOBİ'leri ayağa kaldıracak olan kredi paketi için bankalar birliği ve 12 banka destek veriyor.

KOBİ kredi paketinin hangi şartlarda verileceğinin detayları Bakan Albayrak'ın açıklaması ile netleşecek. Bakan Albayrak bu kredi paketi için "reel ekonomimiz açısından çok önemli" dedi. Paket ile piyasadaki belirsizlik kaynaklı likidite daralmasının önüne geçileceğini belirtti.

Ekonomideki sıkıntıları aşmak için hükümet arka arkaya paketler açıklıyor. Bu hafta Ziraat Bankası da kredi kartı borçluları için harekete geçmişti. 31 Aralık 2018 tarihi öncesinde kredi kartı borcu olanları ihtiyaç kredisi veriliyor. Kredinin faiz oranları çok düşük tutuldu. Üstelik başka bankaların kredi kartlarının borçlarını ödemek için de kullanılabiliyor. Yüzde 1.10 faiz oranı sayesinde 10 bin lira kredi çeken 24 ay içinde geriye sadece 11.732 TL ödeyecek.

10 bin lira kredi kartı kredisinin ödemesi ne kadar Ziraat Bank'ın şartları var