BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  DÜNYA

Kobani'den son dakika Peşmerge açıklaması

Kobani'den son duruma ilişkin yeni bir açıklama geldi. Enver Müslim, "Peşmerge henüz gelmedi, bizimle irtibata da geçmediler" dedi.

Abone ol

Kobani Kantonu Başbakanı Enver Müslim, Türk topraklarını kullanmasına izin verilen Peşmerge'nin henüz kendileriyle irtibata geçmediğini duyurdu.

BARZANİ ANKARA'DAN İSTEDİ

Peşmerge'nin Türkiye topraklarını kullanarak Kobani'ye geçmesi için Mesud Barzani Ankara'dan talepte bulundu. Ankara'da Peşmerge'nin Türkiye topraklarını kullanmasına izin verdi. Buna göre Kuzey Irak Kürt askerleri Türkiye'ye gelecek ve buradan Kobani'ye nakledilecek.

Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Kürt sitesi Rudaw anlaşmayı ifşa edince Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da dün doğrulamak zorunda kaldı ve iznin verildiğini söyledi.

ENVER MÜSLİM: PEŞMERGE GELMEDİ

Kobani Kantonu Başbakanı Enver Müslim, şu ana kadar Kobani'ye Peşmerge gelişinin söz konusu olmadığı gibi bu konuda YPG ve kanton hükümetiyle bir kontağın kurulmadığını söyledi. Enver Müslim, "Madem hedef ve amaçlarımız IŞİD'in ortadan kaldırılmasıdır, o zaman ilişkide olmak gerekiyor. Biz ilişki kurmak için hazırız ve bundan mutluluk duyarız. Yapılan yardımalar da bizleri sevindiriyor" dedi.

Kobani üzerindeki tehdidin çok büyük olduğunu kaydeden Enver Müslim, gelecek olan bir desteğe açık olduklarını belirterek, şu ana kadar kente gelen herhangi bir Peşmerge gücünün olmadığını ve Peşmergenin gelmesi için kendileri ve YPG ile kurulan bir kontağın da olmadığını söyledi. Müslim, "Kobanê'ye ve YPG'ye destek sunmak isteyen bir güç varsa onlara da bizimle ve YPG ile ilişki kurmalılar" dedi