BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Kobani'deki stratejik yol Kürtler'de!

Kobani'de YPG savaşçıları IŞİD karşısında dünden beri 400 metre ilerleme sağladı. Kürt güçleri Halep yolunda ise denetimi sağladı.

Abone ol

Kobani'de IŞİD karşısında mevzi kazanmaya devam eden Kürt güçleri hem Halep yolunu kontrol altına aldı hem de 400 metre daha ilerledi.

Rûdaw muhabiri, dünden beri kentin güneyinde IŞİD ile YPG arasında şiddetli çatışmalar meydana geldiğini söyledi. YPG savaşçıları, Halep-Kobani yolunun kente yakın bölümünü denetime alırken, Memite köyü çevresini de kurtardı.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Tuğgeneral Muslih Zebari, YPG savaşçılarının, Peşmerge Güçleri’nin topçu sistemi ve savaş uçaklarının desteğiyle ilerlediğini belirtti.

KANİYE ERABAN YÖNÜNDE 400 METRE DAHA
 
Tuğgeneral Zebari, dünden beri Kaniye Ereban (Arap Pınarı) istikametinde 400 metre ilerleme sağlandığı bilgisini verdi. Zebari ayrıca, savaş uçaklarının Mıştenur Tepesi’nin doğsundaki IŞİD mevzilerine yoğun hava saldırısı düzenlediğini söyledi. Peşmerge Komutanı, IŞİD örgütünün dünden beri büyük kayıp verdiğini ve 4 IŞİD’linin cesedinin ellerinde bulunduğunu aktardı.

IŞİD'İN DARBELENMİŞ 3 TANKI VE 120'LİK HAVANI KÜRT GÜÇLERİNDE

YPG/YPJ güçlerinin kentin güneydoğusunda dün IŞİD'ten geri aldığı giriş kemeri ve Kobani Hastanesi civarında önceden darbelenmiş 3 tank ve bir 120’lik havan bataryasına el koydu.

Öte yandan YPG/YPJ güçlerinin 48’ıncı caddenin doğusunda konumlanan çetelere yönelik başlattığı temizlik operasyonunun şiddetli çatışmalar ile devam ettiği belirtildi.