BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de YPG saldırısı başladı!

PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, YPG güçlerinin son 24 saat içinde IŞİD'in saldırısını durduklarını ve savunmadan saldırı pozisyonuna geçtiklerini söyledi.

Abone ol

Al Jazeera Türk'e konuşan İbrahim Kurdo, "Son 24 saattir savunmadak çıktık, saldırıya geçtik. Onların (IŞİD'in) saldırısı durdu. Üç taraftan Kobani'ye girme girişimler boşa çıktı. Birçok savaşçıları öldü. Birçok cepheleri patlatıldı. 24 saattir IŞİD'i kırılma noktasına getirdik diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in bir taraftan psikolojik, bir taraftan koalisyon güçlerinin hava operasyonu, bir taraftan da kendi saldırılarıyla durdurulduğunu belirten Kurdo, insani yardım çağrısını yineledi.
"Silah yardımı geliyor mu?" sorusuna Kurdo, "Bu askeri bir sorudur. Buna cevap veremem fakat elimizdeki cephane bize uzun bir süre yeter" diye cevap verdi.

Kurdo, "Bize Irak Kürdistanı'ndan gıda malzemeleri gönderiliyor. An itibariyle ihtiyacımız olan tek şey ilaç ve tıbbi malzemedir" dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ise, Kobani'ye silah gönderdiklerini, ancak coğrafi koşullar dolayısıyla peşmergenin Kobani'ye gönderilmesinin imkansız olduğunu söylemişti.

PAZAR GÜNÜ 6 HAVA SALDIRISI

Kobani'de özellikle kentin doğu ve güneydoğu bölgelerinde çatışmalar gece yer yer aralıklarla devam etti. Sabah saatlerinden itibaren kentin doğusuna hava saldırıları düzenleyen koalisyona bağlı uçaklar pazar günü IŞİD'i hedef alan en az 6 hava saldırısı düzenledi.
Ayrıca bazı Kürt kaynaklara göre koalisyon güçlerinin saldırısı sonrası IŞİD, Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan yaklaşık 700 metre geri çekildi. Son birkaç gündür sınır kapısının Suriye tarafını ele geçirmeye çalışan IŞİD güçleri Kobani'yi dört koldan kuşatmayı hedefliyordu.