BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  DÜNYA

Kobani'de sona doğru! IŞİD oradan atıldı!

Kobani'de IŞİD mevzi kaybetmeye devam ediyor. YPG ve Peşmerge, 4 sokağının IŞİD’den alındığını bildirdi.

Abone ol

Kobani’de Kürt güçleri, IŞİD örgütünün işgali altında bulunan bazı bölgeleri daha kontrol etti.

Rûdaw YPG ve Özgür Suriye Ordusu’nun düzenlediği ortak operasyonda Bazara Keskatiyê (Sebze Hali) ile Sanayi Mahallesi’nin 4 sokağının IŞİD’den alındığını bildirdi. Peşmerge Güçleri ile koalisyona ait savaş uçaklarının da operasyona destek verdiğini aktarıldı.

Peşmergenin ayrıca dün gece Kaniyê Ereban (Arap Pınarı) bölgesini top ateşine tutarken, savaş uçakları da kentin güney ve doğusunu bombaladı.

YPG: ÇETELER ÜÇ BÖLGEDEN DAHA TEMİZLENDİ

YPG Basın Merkezi ise Kobani'deki çatışmalarda son 24 saate dair yaptığı açıklamada “Dün gece güçlerimiz çetelerin kentin doğu ve kuzeydoğusunda işgal ettiği birçok noktaya yönelik eşzamanlı bir operasyon düzenlemiştir” dedi.

YPG açıklamasında şunları belirtti:

“Sukul Hal, Sanayi ve Mekteba Reş bölgesinde düzenlenen operasyonda hedeflenen tüm çete noktaları temizlenmiştir. Çete grupları güçlerimizin ilerleyişini engellemek amacıyla bazı binalara daha önceden yerleştirdikleri mayınları patlatmıştır. Patlamalarda herhangi bir zayiat yaşanmamıştır. Güçlerimiz Mekteba Reş bölgesinde bir caddeyi tümüyle çetelerden arındırmıştır. YPG/YPJ savaşçılarımız kuzeydoğu cephesinde bulunan Sukul Hal, Mislax, Gaziya Haci Mehmud noktalarını tümüyle temizlemiş, Sanayii bölgesinin yarısını da çetelerden kurtarmıştır.

Bu operasyon esnasında tespit edilebilen 9 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar ve 1 adet kaleşnikof ele geçirmiştir.”