BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  DÜNYA

Kobani'de son durum tehdit sürüyor

Kobani'de son duruma ilişkin gelen haberlere göre köylerde IŞİD'le çatışmalar sürüyor. Öte yandan yerle bir olan kentin ne olacağına ilişkin tartışmalar ise sürüyor.

Abone ol

Kobani'de son duruma ilişkin gelen haberlere göre köylerde IŞİD'le çatışmalar sürüyor.

Kobani'deki mevcut yapılanlanın yetkililerinden Enver Müslim, “Özellikle Kobani’nin böylesi bir terör saldırısına karşı verdiği direniş, dünya tarihi açısından bir örnektir. Biz de tüm dünyanın düşmanı bu teröre karşı en üst düzeyde bir direniş gerçekleştirdik. Terörizme karşı direniş kentimiz Kobani’nin müze olması için önerileri var” dedi.

IŞİD'le Kürtlerin savaşının ardından yerle bir olan Kobani'de çatışma ortamının sona ermesinin ardından, Kobani kent merkezinde inşa sürecinin tartışmaları da başladı. Kobani yerle bir olmuş durumda. Kentin yeniden inşası için yetkililer tarafından mühendis ve uzmanlardan oluşan bir komisyon oluşturulurken, Kobani’nin müze olması önerileri de değerlendiriliyor.

Saldırılar nedeniyle göç etmek zorunda kalanların dönüşüne ilişkin kente yönelik tehlikenin henüz kalkmamış olmasından kaynaklı bir çağrı ise gelmedi.