BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,58
ALTIN 2.492,38
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de son durum! Savaşa yağmur eli değdi!

Kobani'de son duruma dair gelen bilgiler hava şartları nedeniyle şehirdeki çatışmaların durgunlaştığı yönünde....

Abone ol

Rojava’nın Kobani kentinde, Kürt güçleriyle IŞİD örgütü arasındaki çatışmalar bugün, hava koşullarından dolayı hafif geçti.
 
Rûdaw muhabiri, IŞİD mensuplarının bugün kentin batısı il Mürşitpınar Sınır Kapısı’na birkaç havan topu mermisi fırlattığını, kentin doğusundaki semtlere de uçaksavar mermileriyle saldırı düzenlediğini bildirdi.
 
Peşmerge Güçleri ise, doğu ve güney bölgelerindeki örgüt hedeflerini havan topu ve roketlerle vurdu. bölgedeki sis ve yağmur nedeniyle Kobani’de çok az sayıda ve hafif şiddette çatışmalar meydana geldiği bildirildi.

KOALİSYON UÇAKLARI GÖZ AÇTIRMIYOR!
 
Uluslararası koalisyonun uçakları da sabahın erken saatlerinde, doğu bölgesindeki örgüt mevzilerini bombaladı. Uçakların keşif uçuşu zaman zaman sürerken, yeni bir hava saldırısı yapılmadı.
 
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre,  ABD ve partner ülkelere ait güçler, IŞİD hedeflerine yönelik olarak 19-21 Kasım arasında Suriye'de 7, Irak'ta da 23 hava saldırısı düzenledi. Açıklamaya göre, Rojava’nın Kobani bölgesindeki 6 hava saldırısında, IŞİD'in kontrolündeki dört depolama alanı ve iki bina, iki taktiksel birliği imha edildi, bir muharebe mevzisi kullanılmaz hale getirildi.
 
Kobani’de bulunan peşmerge birliği komutanı Ehmed Gerdi, Kobani’ye geçtikleri günden bu yana 10 peşmergenin yaralandığını söyledi.

IŞİD KÜRTLER'İN YERİNE ARAPLARI YERLEŞTİRDİ!

IŞİD’in Musul’da işgal ettiği bölgelere Arap aileleri yerleştirerek “Araplaştırma” politikası uyguladığı bildirildi. Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Said Memuzini, IŞİD’in işgali altındaki Beyci ve Ramadi bölgelerinden getirdiği 218 Arap aileyi, Muslu’da Şebek Kürtler’in yaşadığı köylere yerleştirdiğini belirtti.
 
Memuzini, örgütün Kürt köylerine yerleştirdiği Araplar’ı silahlandırılarak Peşmerge Güçleri’ne karşı kullandığını ifade etti.
 
IŞİD işgali altındaki Ninova vilayetinin merkezi Musul hakkında bilgi veren KDP yetkilisi, “IŞİD mensupları, kentte evleri dolaşarak erkekleri zorla silahlandırıyor. Savaşa gitmeyen gençlerden bin 200 dolar para cezası alıyor”dedi.
 
Irak Kürdistan Bölgesi'nde devrik diktatör Saddam Hüseyin döneminde de "Arap  Kemeri" adı altında Araplaştırma politikası uygulanmıştı. Başta Kerkük  ve Musul olmak  üzere, Kürt bölgelerine Arap nüfus  yerleştirilmiş, Kürtler de sürgün edilmişti.