BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,93
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de son durum Peşmerge bugün gidiyor

Kobani'den gelen son dakika haberler çatışmaların Mürşitpınar sınır kapısına kaydığı yönünde, sebebi de Peşmerge'nin gidişi işte son durum.

Abone ol

KOBANİ'ye Peşmerge'nin gidişi bugün gerçekleşecek, gelen son dakika haberler ise bu geçişi önlemek için IŞİD güçlerinin Mürşitpınar sınır kapısını vurmaya başladığı yönünde işte son durum.

Kobani'ye gidişi onaylanan peşmerge güçleri dün geçiş yapacaktı. Ancak Türkiye üzerinden yapılacak geçiş bugüne ertelendi. Bu ertelemenin sebebinin ise Türkiye'de olduğu bildirildi. Gidiş tarihi Türkiye'yle yaşanan bazı teknik sorunlar nedeniyle bugüne kaldı.

TECRÜBELİ OLANLAR GİDİYOR

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri Komutanlığı, peşmergenin Kobani'ye gidişinin bugün gerçekleşeceğini açıkladı. Peşmerge'nin geçiş güzergahı hakkında ayrıntılı bir bilgi verilmedi. Kobani’ye gideceklerin birinci ve ikinci destek güçlerinden seçilmiş tecrübeli peşmergeler olduğunu bildirildi.
peşmerge-kobaniye-gidiyor.jpg
IŞİD PEŞMERGE İÇİN VURUYOR

Peşmerge'nin bugün Kobani'ye geçecek olması sebebiyle IŞİD saldırılarını Mürşitpınar Sınır kapısına kaydırdı. Kobani Kantonu Savunma Bakanı İsmet Şeyh Hese, IŞİD’in peşmergelerin geçişini önlemek için Mürşit Pınar Sınır Kapısı’na saldırılarını arttırdığını açıkladı.

Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı İbrahim Kurdo ise, Kobani'nin Doğu ve Batı cephesindeki çatışmaların yoğun olarak sürdüğünü, ABD öncüğündeki hava saldırılarının devam ettiğini bildirdi.

Sangar Abdurrahman, Kobani’de çatışmaların dün gece geç saatlere kadar devam ettiğini, sabah saatlerinde ise kentte sessizliğin hakim olduğunu aktardı.

kobani-peşmerge-bugün-gidiyor.jpg
KOBANİ BİLANÇOSU

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD ile Kürt güçleri arasında Eylül ayında başlayan çatışmalarda 800'den fazla kişinin öldüğünü açıkladı.

Gözlemevi, 16 Eylül'den bu yana 481 IŞİD’linin ve 313 Kürt'ün öldüğünü belirtti.