BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de son durum IŞİD'i kim vuruyor?

Kobani son dakika haberlere göre kentte YPG ve Peşmerge IŞİD'e karşı dengeyi sağladı ve kentin yüzde 50'sini aldı işte Kobanide son durum.

Abone ol

KOBANİ 'de son dakika haberlere göre Peşmerge, ÖSO ve YPG'den oluşan Kürt güçleri ilerlemeye başladı, Peşmerge sözcüsü ise kentin yüzde 50'sini aldıklarını duyurdu işte Kobanide son durum.

Kobani'de 2 ayı bitiren savaşta Kürt güçleri saflarına önce ÖSO ardından da Peşmerge dahil olmuştu. Peki takviye güçlerden sonra Kobani'nin ne kadarı Kürt güçlerinde ne kadarı IŞİD'in elinde.

Geçen haftaya kadar Kobani'nin yüzde 40'ına Kürt güçleri hakim olurken yüzde 50'lik kısmı IŞİD işgali altındaydı. Kentin yüzde 10'u ise sürekli el değiştiriyordu.

PEŞMERGE KOBANİ SÖZCÜSÜ : YÜZDE 50

Peşmerge Güçleri Kobani Birliği Sözcüsü Tümgeneral Abdulkahar Mecid'den kentteki son duruma ilişkin yeni bir açıklama geldi. Mecid'in açıklamasına göre Kobani'deki güç dengesi değişti.

Kürt güçlerinin kentin yüzde 50’sinde kontrolü sağladığını duyuran Mecid,  “Biz kente girdiğimizde Kobani’nin yüzde 20’si Kürtler’in elindeydi” dedi.

KENT MERKEZİ KİMDE?

IŞİD ile YPG arasındaki en şiddetli savaş Kobani kent merkezinde yaşanıyor. Yüzde 10'a tekabül eden ve sürekli el değiştiren kent merkezinde şiddetli sokak çatışmaları yaşanıyor. Belediye binası çevresinde hakimiyet kuran IŞİD burayı kaybederse kırılma noktası yaşayacak. Bu sebeple de ÖSO ve Peşmerge en ağır saldırıları bu noktaya yoğunlaştırmış durumda.

PEŞMERGE KOBANİ SÖZCÜSÜ

Peşmerge Güçleri Kobani Birliği Sözcüsü Tümgeneral Abdulkahar Mecid'den yeni bir açıklama geldi. Mecid'in açıklamasına göre Kobani'deki son durum değişti.

Kürt güçlerinin kentin yüzde 50’sinde kontrolü sağladığını duyuran Mecid,  “Biz kente girdiğimizde Kobani’nin yüzde 20’si Kürtler’in elindeydi” dedi.


kobani.20141124091529.jpg

KOBANİ ÇATIŞMALARINDA SON DURUM

Kobani'den gelen son bilgilere göre YPG, Peşmerge Güçleri, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı birlikler ve gönüllü Kürt savaşçıları, Kobani’de IŞİD’e doğru ilerliyor. Kentin batısından doğusuna doğru ilerleyen Kürt güçleri IŞİD'e yeni bir saldırı başlattı. IŞİD ise kentin batısını topa tuttu.

kobane.20141124091628.jpg
HAYALET KENTE DÖNEN KOBANİ'NİN SON GÖRÜNTÜLERİ

IŞİD'İ VURAN ESRARENGİZ BİRLİK

Kobani'de zorda olan IŞİD, Irak'ta ise tek tek avlanıyor. 1 aydır IŞİD emirlerine yönelik esrarengiz operasyonlar gerçekleşiyordu. Bunun arkasında kimin olduğu merak konusuydu.

Bugün İngiliz gazetesi Mail o Sunday bir iddiayla ortaya çıktı. İngiliz özel harekat birimi olan SAS komandolarının 1 aydır Irak'ta gizli operasyonlar yaptığını duyurdu. Habere göre IŞİD mensuplarına gece baskınları düzenleyen İngiliz SAS komandoları 200 IŞİD militanı öldürdü.

sas-ingiltere.jpg

CİHATÇI JOHN'U ARAMAYA GİTMİŞLER

Haberde, daha önce IŞİD’in elindeki ABD’li ve İngiliz rehinelerin infazlarından sorumlu tutulan “Cihatçı John” lakaplı İngiliz militanın yerinin belirlenmesi için bölgeye gönderildikleri açıklanan SAS komandolarının, Irak’taki IŞİD hedeflerine baskınlar gerçekleştirdikleri bilgisi verildi.

İngiliz Hava Kuvvetleri’ne ait insansız hava araçlarının (İHA) bölgedeki IŞİD hedeflerinin koordinatlarını komandolara ilettiği, bölgedeki gizli üslerde konuşlanan komandoların daha sonra Chinook tipi nakliye helikopterleriyle hedef bölgesine geçtiği belirtildi.

HER GECE 8 MİLİTAN

ingiltere-sas.jpg

Hedefe yakın bir noktada bırakılan komandoların daha sonra ATV tipi araçlarla militanların bulunduğu noktaya geldiği, araçlara takılan ağır makineli silahlar ve keskin nişancı tüfekleriyle militanlara sürpriz saldırı düzenleyen komandoların daha sonra bölgeden ayrıldığı ileri sürüldü.

Askeri kaynaklar, komandoların bu tarz saldırılarda her gece ortalama 8 örgüt mensubunu öldürdüklerini, IŞİD’in son bir ayda bu şekilde 200’ü aşkın üyesini kaybettiğini vurguluyor.

IŞİD'İN SON İNFAZI ÜRPERTTİ

IŞİD, Rakka'da 4 Suriye askerinin infaz görüntülerini yayınladı. Askerleri kurşuna dizen IŞİD militanları, cesetleri ise araçlarının arkasına takarak Rakka'yı dolaştırıyor.

IŞİD tarafından internete yüklenen görüntülerde Suriye'nin Rakka kentinde IŞİD elinde tutsak olan 4 Suriye askeri, Esad uçakları tarafından bombalanan bir binanın önünde kurşuna dizilerek infaz edilirken görülüyor.

MASKELİ MİLİTANLAR YİNE SAHNEDE

Görüntülerin devamında bombardıman sonucu ölen sivillerin cenazeleri görünüyor. Daha sonra Esad ordusunda görev yaptıkları iddia edilen askeri üniforma giyen göz ve kolları bağlı 4 asker, maskeli militanlar tarafından bombardımana maruz kalan apartmanın önüne getiriliyor.

BEŞŞAR ESAD'A SESLENDİ

Yüzü kapalı olan bir militan Esad rejimine seslenerek, "Bugün yaptığımız bu eylemi işlediğiniz katliamlara karşı bir yanıt olarak gerçekleştiriyoruz" diyor. Son olarak 4 tutsak yerde diz çökmüş haldeyken 4 silahlı militan tarafından kafalarına kurşun sıkılarak infaz ediliyor ve cansız bedenleri iplerle araçların arkasına bağlanarak Rakka kentinin sokaklarında dolaştırılıyor.