BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,03
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de son durum IŞİD'den şok ABD vurdu

Kobani'de ABD'den son dakika hava saldırısı geldi, petrol tesisleri vurulurken IŞİD ise şok bir saldırıyla YPG elindeki Til Şeir köyünü aldı işte son durum.

Abone ol

KOBANİ'de son dakika atağı yapan IŞİD militanları YPG'ye şok yaşattı, Til Şeir köyü düştü, işte Kobane'de son durum.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ise bugün Kobani'de IŞİD'in kontrolünde bulunan petrol tesislerini vurdu.

ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Kobani çevresinde bulunan ve IŞİD'in kontrolündeki petrol tesislerini vurduğu belirtildi.

Deir ez Zor'daki petrol sahalarını vuran ABD savaş uçakları 4 hava saldırısı düzenledi.

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Kobani'ye peşmerge göndermeye hazırlanırken IŞİD militanları kente yeni saldırı başlattı.

IŞİD O KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

Arap medyasına göre, IŞİD militanları Kobani'nin 5 kilometre batısında bulunan Til Şeir köyünü ele geçirdi.

Kobani içindeki örgüt militanları da kuzeydoğu, güneydoğu ve güneybatı yönlerinden saldırarak Kürt güçlerin mevzilerini hedef aldı.

Til Şeir köyünden kaçan çok sayıda Kürt Türkiye sınırına geldi. Şu anda sınırda geçişlere izin verilmediği bildiriliyor.


YOĞUN DUMANLAR YÜKSELDİ

ABD'nin Kobani'ye yaptığı son hava saldırısından sonra kentten yoğun dumanlar yükselirken şiddetli patlama sesleri duyuldu.

kobane-abd-bombardiman-petrol-tesisi-vuruldu.jpgKobani'deki hava saldırısından sonra meydana gelen o patlama anı objektiflere böyle yansıdı.


KOBANİ SEYİR TERASI

Kobani'de kıyamet koparken Türkiye'de sınıra yakın yerlerde yaşayan vatandaşlar seyir terası oluşturdu.
kobani-seyir-terasi.jpg
Hergün tepeye dizilen halk Kobani'yi uzaktan izliyor. Artık o seyir terasına çaylar getirilip simitler dağıtılıyor.

IŞİD'İN YENİ TAKTİĞİ PEŞMERGE KIYAFETİ


Daha önce koyunlara bomba bağlayarak sahaya süren IŞİD bu kez peşmerge kıyafetleri ile yeni bir taktik uyguluyor.

Şengal Dağı’ndaki Peşmerge Güçleri’ne ve Ezidi Kürt savaşçılara intihar eylemi gerçekleştirmek isteyen IŞİD mensuplarının, peşmerge kıyafetiyle karargâhlara sızma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Peşmerge görünümlü IŞİD intihar bombacıları son anda yakalandı.

  • IŞİD'İN BİR ORDUYA YETECEK SİLAH VAR
  • ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) Orgeneral Lloyd Austin, IŞİD’in Irak Ordusu’na ait 2 bin 500 araç ve ağır silaha el koyarak büyük bir askeri güce sahip olduğunu söyledi.
  • The World Tribune gazetesine konuşan Orgeneral Lloyd Austin,IŞİD’in büyük bir askeri güce sahip olduğunu belirtti.


ABD BİLANÇOSU : 1 AYDA 553 ÖLÜ


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye'deki hava saldırılarında bugüne kadar en az 553 kişi öldü. Ölenler arasında siviller de var.

Gözlemevi, 464 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesinin Humus, Hama, Halep, Rakka, Haseke ve Deyr Ez-Zor bölgelerindeki saldırılarda öldüğünü duyurdu.

Hava saldırılarında tek hedef IŞİD değildi. Koalisyon uçakları aynı zamanda İdlib ve Halep'in batısındaki Nusra Cephesi'ne ait mevzileri de vurdu. Bombardıman sonucu 57 Nusra Cephesi üyesi öldü.

Gözlemevi'ne göre, Haseke'deki petrol tesisleri, Deyr Ez-Zor, Rakka'daki bir fabrika, İdlib'in Kefer Deryan köyü ve Mumbuç'taki hava bombardımanında ayrıca 32 sivil hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden siviller arasında 6 çocuk ve 5 kadın da bulunuyor. 

PYD, ABD'Yİ YALANCI ÇIKARDI

Amerika, YPG'ye yaptığı silah yardımında sadece bir paketin IŞİD'in eline geçtiğini açıklamıştı. Ancak PYD açıklaması ABD'yi yalancı çıkardı. PYD, ABD tarafından kendilerine havadan gönderilen 28 paketten 26’sınınellerine ulaştığını duyurdu.

Açıklamada, 2 adet paketin ise rüzgar nedeniyle kendi denetimlerinin olmadığı bölgeye düştüğünü belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

  • "20 Ekim gecesi IŞİD karşıtı koalisyon tarafından Kobani bölgesinde bulunan YPG (PYD) güçlerine yapılan silah ve mühimmat elimize ulaştı.

    İçerisinde önemli miktarda ağır ve hafif silah, çok sayıda mühimmat ile ilacın içinde yer aldığı 26 paket, sağlam bir şekilde güçlerimizin eline ulaştı.

    Yardımın yapıldığı gece Kobani'de şiddetli rüzgar olduğundan 2 paket rüzgarın etkisiyle güçlerimizin denetimi dışındaki alanlara düşmüş, düşen paketlerden birisi imha edilmiştir”.



IŞİD ABD PAKETİNİ ALDIĞINI BÖYLE GÖSTERMİŞTİ