BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,91
ALTIN 2.434,16
HABER /  DÜNYA

Kobani'de son durum çatışma sürüyor!

Kobani'de son durum savaşın giderek şiddetlendiğini gösteriyor. Kobani'den gelen son dakika haberlerini sizler için derledik;

Abone ol
KOBANİ'de YPG ile IŞİD arasındaki savaş giderek büyüyor! IŞİD kuşatmasındaki Kobani'de şehrin anahtarı konumundaki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın düşmek üzere olduğu iddia edilirken, Kürt kaynaklar bölgedeki çatışmaların giderek ağırlaştığını belirtiyor.

IŞİD kuşatmasındaki Kobani'de çatışma akşam saatlerinde giderek yoğunlaştı. Bölgeden yer yer dumanlar yükselirken IŞİD'in kentin bazı bölgelerine bomba yağdırdı belirtildi. Bu arada Kobani için çok kritik bir nokta olan Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın düşmek üzere olduğu iddia edildi.

kobani-son-durum.20141009195446.jpg
 
KOBANİ'NİN KAPISI DÜŞMEK ÜZERE!
 
Öğle saatlerinde ise Kobani'nin can damarı olan ve kritik öneme sahip olan Mürşitpınar sınır kapısına IŞİD tarafından büyük bir saldırı başlatıldı. IŞİD'in buraya ele geçirmesi durumunda Kobani'yi tamamen çembere alarak kenti teslim alacağı bildiriliyor. 
 
KATLİAM OLUR
 
Kobani'deki Kürtler şiddetli saldırı sebebiyle acil çağrı yaptılar ve Mürşitpınar sınır kapısı düştüğü taktirde büyük bir katliamın yaşanabileceğini duyurdular. Kürt yetkililerin verdiği bilgilere göre Kobani'nin dışa açılan tek kapısı olan Mürşitpınar düştüğü taktirde binlerce sivil, büyük bir katliam tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

kobani-son-durum-haberleri.20141009195529.jpg 
 
IŞİD 3 BÖLGEYİ ELE GEÇİRDİ
 
Kobani'deki son duruma ilişkin gelen yeni açıklama Muhalif Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Faris Ebu Ahmet'ten oldu.
 
IŞİD'in ilçeye üç bölgeden geldiğini anlatan Ahmet, "Çatışmaların yoğun yaşandığı Kobani merkezde sivil halk bulunmuyor. Terör örgütü ilçedeki bir hastane, asayiş binası, okul ve halk pazarını ele geçirdi" dedi.
 
Ahmet, Kobani (Ayn el Arap) merkezinde sivil halkın bulunmadığını söyledi. Çatışmalardan kaçan halkın güney bölgelere gittiğini ifade eden Ahmet, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD mevzilerine yönelik hava saldırılarının devam ettiğini dile getirdi. 

kobani-saldiri.20141009195607.jpg 
 
YENİ BİR HAVA SALDIRISI DAHA
 
Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında, Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki çatışmalar devam ediyor.
 
IŞİD güçleri, havan toplarıyla ilçesinin güney ve güneybatı kesimine hedef alıyor. Dün çatışmaların yoğunlaştığı şehrin doğusunda zaman zaman silah sesleri geliyor.
 
Bu arada ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD hedeflerine yeni bir hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda, IŞİD üyelerinin güneydeki mevzileri ve zırhlı araçlarının hedef alındığı kaydedildi. Hava saldırısı sonrası meydana gelen patlamaların sesi, Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de duyuldu.
 
Güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri ise sürüyor.
 
PENTAGON : KOBANİ KURTARILAMAZ   
 
ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD'e karşı sahada birlikte çalışacakları yetkin bir gücün olmaması halinde hava saldırılarıyla elde edilecek başarının sınırlı olacağını ve Kobani'nin kurtarılamayacağını açıkladı.
 
Pentagon sözcüsü John Kirby açıklamasında, “Tek başına hava saldırıları bunu başaramayacak, durumu düzeltemeyecek ve Kobani’nin kurtulmasını sağlamayacak. Bunu biliyoruz ve defalarca bunu söyledik” ifadelerini kullandı..
 
KOBANİ'DE HALK AÇ KALDI 
 
Kobani yönetimi sözcüsü Mahmud Beşar, uluslararası kurum ve kuruluşlara insani yardım çağrısında bulundu.
 
Beşar, “Binlerce yurttaş güvenlik nedeniyle her şeylerini bırakarak kent merkezine geldi. Kobanê de ambargo ve kuşatma altında olduğu için yaşamsal ihtiyaçlar karşılanamıyor. Bu nedenle sivil halka yiyecek, içecek, giyecek, ilaç, battaniye vb. yaşamsal gereksinimlere ihtiyacı bulunmaktadır" dedi.
 
Saatlerdir sessizliğin hakim olduğu doğuda da çatışmalar yeniden başladı. Kobani'de üç cepheden dumanlar yükseliyor. 
 
Koalisyon uçakları da az önce yeni bir saldırı daha düzenledi. 

YPG ÖLÜ SAYISINI AÇIKLADI

IŞİD ile kanlı çatışmalara giren YPG bugün iki mahalleyi daha kaybetti. IŞİD hava bombardımanına rağmen aldığı mahalleleri elinde tutuyor. 
 
YPG son 24 saatte IŞİD'e çok ağır darbe vurduğunu öne süren bir bilanço yayınladı. YPG'nin iddiasına göre son çatışmalarda 89 IŞİD militanı öldürüldü. YPG kendi ölü sayısını ise dün olduğu gibi bugünde 4 olarak açıkladı. YPG'nin kayıpları konusunda verdiği rakamlar tutarlı bulunmadı. 
YPG'nin yaptığı açıklamada IŞİD saldırılarına ilişkin de şu bilgi verildi;

Ev ev, yakın mesafeden el bombalarıyla yaşanan çatışmalarda tüm gücüyle saldıran çetelerin ilerlemesine müsaade edilmemiştir. Çeteler ayrıca şehir etrafında konumlandırdığı tank ve çeşitli toplarla şehir merkezini, sivillerin yaşadığı bölgeleri de bombalamayı sürdürmüştür."
 
IŞİD İKİ MAHALLEYE GİRDİ
 
ABD liderliğindeki koalisyon güçleri IŞİD mevzilerini bombalamaya devam ederken, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, IŞİD'in kentin iki mahallesine girdiğini açıkladı. Reuters'a açıklama yapan Abdullah, "IŞİD, ağır silahlar ve tanklarla iki mahalleye girdi, çatışmalar çok yoğun, siviller ölebilir" dedi. 
 
IŞİD ile YPG güçleri arasında dün yaşanan çatışmalar Kobani'nin doğusundaki Kani Arab Mahallesi ve Mıştenur Tepesi'nde yoğunlaştı. ABD liderliğindeki koalisyon güçleri ise Kobani'deki IŞİD mevzilerini bombalıyor. 
 
Kobani'de koalisyon güçleri uçakları gece boyunca arka arkaya bombardıman yaptı.