BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.489,17
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de son durum! ABD IŞİD'e göz açtırmadı!

Kobani'deki son duruma dair gelen bilgilere göre ABD önderliğindeki koalisyon güçleri IŞİD mevzilerine dönük 10 hava operasyonu gerçekleştirdi.

Abone ol

ABD önderliğindeki koalisyon güçleri, son iki günde Rojava’nın Kobani bölgesinde 10 hava operasyonu gerçekleştirdi.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Kobani yakınlarındaki 10 saldırıda, IŞİD'e bağlı 8 küçük birlik ile 3 mevzi ve bir lojistik merkezi hedef alındı.

Açıklamada, “Suriye genelinde 15 hava operasyonu gerçekleştirildiği” belirtildi.
 
CENTCOM, Irak'ta ise 7 hedefi havadan vurduklarını, bunların 5’inin, ülkenin en büyük rafinerisi bulunan Beyci'de olduğunu bildirdi.
 
Kentte çatışmalar yoğun
 
Rûdaw muhabiri, akşamüzeri Kobani’de şiddetli çatışmalar meydana geldiğini ve devam ettiğini bildirdi. Çatışmalar Mıştenur Tepesi’nde yoğunlaşırken, Peşmerge Güçleri, bu noktanın dışındaki IŞİD hedeflerini de ağır silahlarla vuruyor.
 
Muhabirimiz, IŞİD’in saldırıları sonucu 2 sivilin yaralandığı bilgisini verdi.
 
Rûdaw’a konuşan Kobani Kantonu Dışilişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, örgütün Mıştenur Tepesi çevresindeki evleri yakmaya başladığını söyledi.
 
Sözkonusu tepe, kentin geçiş yollarının merkezinde bulunuyor. Böylece, örgüte, hem takviye ve sevkıyatta, hem de roket ve top saldırılarında büyük avantaj sağlıyor.
 
Stratejik yol Kürtler’de
 
Kürt güçleri, IŞİD’in, Kobani’yi işgal etmek amacıyla düzenlediği saldırılarda en önemli takviye hattı olarak kullandığı yolu denetimi altına aldı.
 
Halk Savunma Birlikler (YPG) Kobani Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, örgütün merkez konumundaki Rakka ve yığınak yaptığı Til Ebyad kentlerinden gelen ve Helinc köyünden geçen yolun, dün gece saat 03:00’dan bu yana kontrol edildiği bilgisi verildi.
 
İki aydır süren Kobani Savaşı’nda, YPG savaşçıları, özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı bazı birlikler, gönüllü Kürt savaşçıları, IŞİD mensuplarına karşı direniyor.
 
Peşmerge Güçleri de yaklaşık 10 gündür ağır silahlarla örgüt mevzilerine saldırılar düzenliyor.