BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,27
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de ölen YPG'li Özal'ın olaylı cenazesi

Adana'dan Kobani'ye Işid'e karşı çatışmaya giden Kasım Özal, hayatını kaybetti.

Abone ol

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nden Suriye'nin Kobani bölgesine giderek YPG güçlerine katılan 30 yaşındaki Kasım Özal, IŞİD güçleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitirdi. Özal, memleketi Ceyhan'da toprağa verildi.

Yaklaşık 20 gün önce YPG güçlerine katıldığı belirtilen 4 çocuk babası Kasım Özal, önceki gün Kobani bölgesinde bir evde beş arkadaşı ile eğitim gördüğü sırada IŞİD güçlerinin roketli saldırısına uğradı.

Ardından çatışmaların yaşandığı olay yerinde hayıtını kaybeden Kasım Özal'ın cenazesi Urfa'nın Suruç İlçesi'ne daha sonra ailesinin yanına Ceyhan'a getirildi. Bugün saat 15.30 sıralarında D-400 karayolu Esentepe kavşağında konvoylarla karşılanan cenaze aracı, Özal'ın oturduğu Belediyeevleri Mahallesi'ndeki evine getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından Özal'ın cenazesi, omuzlarda terör örgütü PKK lehine sloganlar atılarak İmam Şerifi Camii'ne getirildi. Cenaze namazının ardından Özal, Ceyhan Yeni Asri Mezarlığı'na defnedildi. Özal'ın cenazesine yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kalabalık, cenaze töreni boyunca terör örgütü PKK lehine sloganlar attı.

MAHALLEDE GERGİNLİK
Bu arada dün akşam saatlerinde Belediyeevleri ve Küçükkırım mahallerinde PKK yandaşlarının başlattığı izinsiz gösteriler, Özal'ın toprağa verilmesinin ardından da devam etti. PKK yandaşları polise molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı cenaze töreni sonrasında olay çıkaran gruba ise Çevik Kuvvet polisleri TOMA ve biber gazı ile müdahale etti.