BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,70
HABER /  GÜNCEL

'Kobani'de kentin denetimi Kürtlere geçti'

Suriye İnsan Hakları için Gözlemevi, YPG'nin Kobani'nin hemen hemen tümünde kontrolü sağladığını duyurdu. BBC Türkçe'ye konuşan Kobani Kantonu Eşbaşbakanı Enver Müslim, bundan sonra köylere yönelik operasyon düzenleyeceklerini söyledi.

Abone ol

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları için Gözlemevi (SOHR), Suriye-Türkiye sınırındaki Kobani kentinde kontrolün hemen hemen tamamen YPG'nin (Halk Savunma Birlikleri) eline geçtiğini duyurdu.

SOHR Müdürü Rami Abdel Rahman, AFP'ye yaptığı açıklamada, YPG'nin tüm IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) militanlarını Kobani'den çıkardığını söyledi.

Rahman şunları ekledi:

"Kürtler Kobani'nin doğusunda bazı Cihatçıların peşinden gidiyor ama kentin içinde artık bir çatışma yok."

BBC Türkçe'ye konuşan Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim, Kaniya Kurda mahallesindeki birkaç cadde dışında Kobani'de denetim sağladıklarını, o caddeleri de aldıktan sonra Kobani'nin köylerine yönelik bir hamle başlatacaklarını söyledi.

Müslim, son çatışmalarda onlarca IŞİD militanının öldüğünü, ölenler arasında birçok yabancı savaşçının da oluğunu söyledi.

2015 KOBANİ'YE NELER GETİRECEK?

Eylül ayından bu yana Kobani'de kontrolü ele geçirmeye çalışan IŞİD militanları ile Kürt güçler arasındaki çatışmalar devam ediyordu.

Bu tarihten itibaren devam eden çatışmalarda kent harabeye döndü, en az 1600 kişi öldü.

IŞİD saldırısı sonrası onbinlerce Kobani sakini sığınmacı olarak Türkiye tarafına geçti.