BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kobani’de IŞİD kabusu geri döndü!

Suriye’de YPG güçlerinin geçtiğimiz günlerde püskürtmeyi başardığı IŞİD, Kobani’ye yeniden taarruza geçti. Militanlar, dün Kobani’ye üst üste füze fırlattı.

Abone ol

Yaklaşık 4 aylık şiddetli çatışmaların ardından Kobani’den çekilmek zorunda kalan IŞİD, yönünü Kerkük’e çevirmişti. Kobani’ye saldıran ve 200 bini aşkın insanı göç etmeye zorlayan militanlar, karadan peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu, havadan ise koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının desteğiyle YPG tarafından püskürtülmüştü. Geçen hafta geri çekilen IŞİD militanları, doğu ve batıdaki köylerden Kobani’ye füzelerle saldırmaya başladı.

700 HAVA SALDIRISI

Militanlar Kobani’ye yönelik füze saldırılarının görüntülerini de sosyal medya kanallarından yayınladı. Dün kentin dış kesimlerinden de zaman zaman çatışma sesleri duyuldu. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının ise bölgedeki keşif uçuşları sürdü. Koalisyon güçleri önceki gün de kent yakınlarında 7 yeni hava saldırısı düzenlemişti. Hava saldırılarının başladığı Ağustos 2014’ten itibaren Kobani civarında koalisyon güçlerince 700’ün üzerinde saldırı yapıldı.

HARABEYE DÖNDÜ

4 aylık çatışmaların ardından Kobani kent merkezi virane bir şehre döndü. Kanton yöneticileri, kentin bir bölümünün bu şekilde bırakılmasını planlıyor.