BIST 9.456
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,47
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de hava saldırısı ve çatışmalar

IŞİD ile Kürt güçler arasında çatışmaların sürdüğü Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani kentinde IŞİD hedeflerine yönelik dün gece ve bu sabah hava saldırısı yapıldığı bildiriliyor. Dünkü çatışmalarda en az 18 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Abone ol

Suriye'nin kuzeyinde, IŞİD ile Kürt güçler arasında çatışmaların sürdüğü Kobani kenti çevresinde IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısı yapıldığı bildiriliyor.

Görgü tanıkları hava saldırılarının hem dün gece hem de bu sabah yapıldığını söyledi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları için Gözlemevi, bugün Kobani'de en az beş hava saldırısı gerçekleştirildiğini söyledi.

Gözlemevi, hava saldırılarında Kobani'nin güney ve güneydoğusunda yapıldığını belirtti.

Kobani'de IŞİD ile YPG (Halk Savunma Güçleri) militanları arasındaki çatışmalar devam ediyor.

'Dün gece en az 18 kişi öldü'

Suruç'ta sınırda bulunan BBC Türkçe muhabiri Rengin Arslan çatışmaların Türkiye tarafından da izlendiğini, Kobani'den zaman zaman duman yükseldiğinin görüldüğünü belirtiyor.

Suriye İnsan Hakları için Gözlemevi, dün geceki hava saldırıları ve çatışmalar nedeniyle dokuzu IŞİD, dokuzu YPG'den olmak üzere en az 18 kişinin öldüğünü söyledi.

YPG basın merkezinden gün içinde yapılan açıklamada ise son 24 saat içerisinde 'sekiz YPG'linin ve çok sayıda IŞİD militanının öldüğü' belirtildi.

Rengin Arslan, Suriye tarafından Türkiye'ye geçişlerin de sürdüğünü belirtiyor.

Arslan, geçişlerin Yumurtalık bölgesinden yapıldığını aktarıyor.

Kobani'deki çatışmalar, IŞİD'in 16 gün önce Kobani'yi ele geçirmek üzere bir saldırı başlatması üzerine yoğunlaşmıştı.

Bu arada ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada hava saldırılarının savaşı hızlıca ve kolayca bitiremeyeceği belirtildi.