BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  DÜNYA

Kobani'de gazeteci ordusu!

Bölgedeki gelişmeleri Suriye sınırında takip eden yaklaşık 100 gazeteci, özel izinle en kaz yığınına dönen Kobani'yi görüntüledi.

Abone ol

Gazeteciler, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle harabeye dönen Halep kentine bağlı Kobani'yi (Ayn el Arap) görüntüledi.

Kobani'de 4 ayı aşkın süredir devam eden çatışmaların ardından ilçenin kontrolü büyük oranda Kürt grupların denetimine geçti.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bölgedeki çatışma ve gelişmeleri aylardır haber yapan yerli ve yabancı basın kuruluşu temsilcilerinin talebi üzerine gazetecilerin günübirlik Kobani'ye geçişine izin verdi.

Yaklaşık 100 gazeteci Mürşitpınar Sınır Kapısından bölgeye geçerek, Kobani'de çatışmalardan geriye kalan harebe görünümündeki yerleşim birimlerini görüntüledi.

Bölgede yıkılan çarşı, hastane, kamu binaları ve iş yerlerinin yerle bir olduğunu gözlemleyen basın mensupları, zaman zaman canlı yayınlara bağlanarak izlenimlerini seyircilerle paylaştı.

Kobani'yi görüntüleyenler arasında Ortadoğu ve Japonya'dan gelen gazetecilerin çokluğu ise dikkati çekti.

Basın mensupları, çatışmaların ardından ilk defa olay yerini görüntüleme imkanı bulduklarını belirterek, bölgedeki tahribatın tahmin edilenden çok daha büyük olduğunu ifade etti.

Öte yandan Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli Kürt'ün ise gerekli izin işlemlerinin ardından Kobani'ye geçtikleri görüldü.