BIST 9.138
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum! YPG'den temizlik harekatı!

Kobani'den gelen son dakika haberine göre YPG güçleri IŞİD'i kentin güney doğu kesiminden temizlemek için operasyon düzenledi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Kobani'deki son duruma dair gelen bilgilere göre Kürt güçleri IŞİD'e karşı şehirde bir temizlik harekatına başladı.

YPG güçlerinin şiddetli saldırılarının yanısıra Peşmerge'nin ağır silahlarla IŞİD mevzilerini vurduğu ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının da örgüte dönük etkili saldırılar düzenlediği bildirildi.

YPG'DEN "TEMİZLİK HAREKATI"

YPG Kobani'nin güney doğu kesiminde konumlanan IŞİD'lilere yönelik başlattığı "Temizlik Harekatı"nda çok sayıda IŞİD'linin öldürüldüğü öğrenilirken YPG'nin eline geçen 14 cenazenin arasında bir "emir"in cesedinin de bulunduğu bildirildi. YPG'nin kentin güney doğusunda yer alan Botana Şerkî Mahallesi'nde konumlanan IŞİD güçlerine yönelik akşam saatlerinde başlatılan operasyon sonucunda örgüte ağır bir darbe vurulduğu ileri sürüldü. YPG kaynaklarından öldürülen çete üyeleri arasında Ebu Hemza isimli bir "emir" olduğu da öğrenildi.

KOALİSYON UÇAKLARI IŞİD MEVZİLERİNİ VURDU

Kobani- Suruç sınırından bildiren Rûdaw muhabiri Ömer Kalo ise sabah saatlerinden itibaren koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının IŞİD mevzilerine 5 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Ömer Kalo, “Savaş uçakları 2 kez kentin güneyinde bulunan Halep yolu ile Botan Mahallesi arasındaki, 2 kez 48’inci Cadde’deki ve son bir kez de Mıştenur Tepesi civarındaki IŞİD mevzilerini hedef aldı” dedi.
 
PEŞMERGE'DEN TOP ATIŞI
 
IŞİD ötgütünün öğle saatlerinde Kürt güçlerinin kontrolündeki mahallelere top atışı gerçekleştirdiği bildirildi. Kobani’ye yeni geçen peşmerge birliği ise, kentin doğusunda bulunan IŞİD mevzilerini roket ve toplarla dövdü.
 
Kentin merkezinde Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçıları ile IŞİD’liler arasındaki sokak çatışmaları da azaldı. Kobani kent merkezinin yüzde 50’sini Kürt güçleri control ederken, kalan yarısı IŞİD mensuplarının işgali altında bulunuyor.