BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.418,53
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum! PYD'den Erdoğan'a: Haddini bil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kobani'nin Arap şehri olduğunu söylemesine PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah sert çıktı: Herkes haddini bilsin

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kobani ile alakalı olarak, orası aslen, Kürtlerin mi yoksa Arapların mı tartışmasına girmek istemiyorum. Ama işin aslına bakarsanız, adı üzerinde, Ayn’el Arap’tır. Daha sonra bu Kobani’ye dönüşmüştür" sözlerine PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah'tan tepki geldi.

Telefonla sınır hattında bulunan nöbet tutanlara seslenen PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, "Büyük bir direniş sergileniyor. Pek yakında Kobani'nin özgürleştiğinin müjdesini vereceğiz" dedi. "Kobanê Arap şehridir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da tepki gösteren Abdullah, Kobani'nin tarihten bu yana Kürtlerin olduğunu öne sürdü.

HEPİNİZİ KOBANİ'YE BEKLİYORUZ

Kobanê'de büyük bir direnişin sergilendiğinin altını çizen Asya Abdullah, şöyle devam etti: "Destek eylemleriniz sürmelidir. Pek yakında, kısa bir zaman diliminde sizlere Kobani'nin özgürleştiğinin müjdesini vereceğiz. Daha sonra hepinizi Kobani'ye bekliyoruz."

Türkiye'nin başını çektiği bazı uluslararası ve bölgesel güçlerin Kobani'ye dönük kirli oyunlar ve hesaplar içinde olduğunu iddia eden Asya Abdullah, IŞİD'i besleyen hiçbir oyun ve hesabın direniş karşısında tutmayacağına söyledi.

HADDİNİ BİL!

Asya Abdullah, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kobani Arap şehirdir" sözüne de sert tepki gösterdi. "Herkes haddini bilsin" diyen Asya Abdullah, Kobani'nin tarihten bu yana Kürt kentti olduğunu söyledi.

kobani-son-durum!-pyd-eşbaşkani-asya-abdullah.jpg