BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  DÜNYA

Kobani son durum! Kobani Kürtler'in

Kobani'de son durum Kürtler'i sevindirdi. Kobani'den gelen son dakika haberlerine göre kent tamamen Kürtler'in kontrolüne geçti. İşte Kobani'deki son gelişmeler;

Abone ol
Kobani'de son durum gelişmeleri ve son dakika haberlerini sitemizden takip edebilirsiniz. Kobani'den gelen haberler özellikle Kürt cephesini sevindirdi. Kent, 133 gün sonra tamamen Kürtler'in eline geçti. Kobani Kantonu Dışişleri Sözcüsü İdris Nehsan, Kobani'nin dün saat 17'den itibaren tamamen alındığını duyurdu.

Peşmerge komutanı Emid Zebari ise IŞİD'in elindeki son mahalle olan Mıktel ve çevresinin Kürt güçlerinin kontrolüne geçtiğini duyurdu. Haber özellikle Kobani'de büyük sevinç yaşatırken Türkiye tarafında da kutlamalar yapıldı.
 
Çatışmalarda 41 IŞİD'linin öldürüldüğü açıklanırken, kentin tamamına yakınının kontrol altına alındığı örgütün yakın zamanda Kobani'den tamamen sökülüp atılacağı belirtiliyor.

kobani-son-durum-son-dakika.jpeg 
 
AĞIR SİLAHLI DESTEK
 
Kobani'de ilerleyişini sürdüren YPG güçlerine peşmerge ve ÖSO ağır silah atışları ile destek veriyor. Stratejik Miştenur tepesini aldıktan sonra IŞİD'in varlığını sürdürdüğü kentin Doğu kesimine yönelen YPG savaşçıları dün Türkiye sınır hattında bulunan kentin Doğu cephesindeki son nokta olan Kaniya Kurda Mahallesi ve Tişrin okulunu IŞİD'den aldı. Sınır hattındaki Miktel noktasına doğru operasyonlarını yoğunlaştıran YPG'nin amacı IŞİD'in denetiminde bulunan Talabyad'dan Kobani'ye ulaşımı kesmek. Bu kapsamda stratejik önemde bulunan Talabyad yolu üzerindeki Alişera köyünü almayı amaçlayan YPG, bu hata içinde Kobani'yi tamamen IŞİD'ten temizleyip zaferini ilan etmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda hazırlık yapılıyor. Geçtiğimiz hafta IŞİD'ten alınan Miştenur tepesine TEVDEM'in (Rojava'daki Kürt birliği) 75 metre uzunluğundaki bayrağı asılmıştı.

kobani-son-dakika.jpeg 
 
DOÇKALARA EL KONULDU
 
Kobani'de çatışmalara ilişkin açıklama yapan YPG Basın Merkezi, IŞİD'i kentten atmak için etkili operasyonlara devam edildiği belirtti. Çatışmalara ilişkin ise şu bilgilere yer verildi:
 
"Dün gece güçlerimiz tüm doğu cephesinde eş zamanlı bir operasyon düzenlemiştir. Sınır hattından Miştenur yamaçlarına dek uzanan hatta güçlerimiz 4 cadde daha ilerlemiştir. Çetelere ağır kayıplar verdiren YPG/YPJ savaşçılarımız çetelere ait çok sayıda silah ve cephaneye de el koymuştur. Bu operasyonda tespit edilebilen 41 çete üyesi öldürülmüştür. 14 çete cenazesi güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır. Güçlerimiz çetelere ait 1 adet 4 namlulu kaytuşa silahı, 1 adet 23'lük doçka(Uçaksavar), 1 adet 14,5'luk doçka ve çok sayıda askeri malzeme ve mühimmata el koymuştur."
 
Rudaw'a konuşan Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim, Kobani kent merkezinin tamamının IŞİD’den temizlenmesine saatler kaldığını, bir kaç saat içinde müjdeli haberler vereceklerini açıkladı. Kobani’de 10 bin sivilin yaşadığını ve yaşanan başarıdan dolayı çok sevinçli olduklarını dile getiren Müslim, halkın zılgıtlar(Zafer sesleri) çektiğini, göç edenlerin ise dönmeye başladığını ifade etti. Peşmerge Güçleri Komutanı Dıham Gergeri ise, IŞİD’in bir tank ve doçkası ile bir miktar cephanesinin, Kürt güçlerinin eline geçtiğini, örgüt mevzilerinin ise ağır silahlarla vurulduğunu aktardı. Gergeri, Kürt güçlerinin bugün(Dün) Sanayi Mahallesi ile Kaniye Kurdan mahallelerinde kontrolü sağladığını sadece Mıktel Mahallesinin IŞİD'in denetiminde olduğunu anlattı.