BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
HABER /  DÜNYA

Kobani son durum Kıyamet kopuyor!

Kobani son dakika haberlerine göre IŞİD ve Peşmerge arasındaki savaş bugün yeniden şiddetlendi.

Abone ol

Kobani son dakika haberlerine göre Kobani son durumu gittikçe kötüleşiyor, kentte adeta kıyametler kopuyor. peşmerge güçleriyle Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasındaki savaş bugün yeniden şiddetlendi.

IŞİD, Kobani merkezindeki mahallelere ağır silahlarla saldırmaya başladı, Peşmerge Güçleri de IŞİD'e havan topları ve roketlerle yoğun olarak karşılık verdi.

KOALİSYON UÇAKLARINDAN IŞİD'E 3 HAVA SALDIRISI

Uluslararası koalisyonun savaş uçakları da, bugün Kobani merkezindeki örgüt mevzilerine, sonuncusu saat 07:00’de olmak üzere 3 kez hava saldırısı düzenledi. 

Peşmerge, özellikle IŞİD denetimindeki Elpelur, Minaz ve Merzebruş köylerini hedef alıyor.

kobani.20141218112716.jpg 

KOBANİ ÇATIŞMALARDAN DOLAYI HARABEYE DÖNDÜ!

Son günlerde kentte yer yer sokak çatışmaları meydana geliyordu. Hava operasyonları, top ve füzeler ile sokak çatışmaları nedeniyle, Kobani’nin büyük bölümü harabeye dönmüş durumda...

kobani-hava-saldirisi.20141218112725.jpg
IŞİD'E 3 GÜNDE 67 HAVA SALDIRISI! 

ABD ve koalisyon güçleri, Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine 3 günde 67 hava saldırısı düzenledi.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü’nden yapılan açıklamaya göre, ABD ordusuna ait savaş uçakları Suriye'de 15-17 Aralık'ta  IŞİD üyelerini 6 kez havadan vurdu. Irak'ta da ABD ve partner ülkelere ait savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla aynı tarihlerde 61 hava saldırısı gerçekleştirildi.
 
KOBANİ'DE IŞİD'E 5 HAVA SALDIRISI: ÖRGÜTÜN BİNASI İMHA EDİLDİ!
 
Suriye’de saldırılar Kobani ile Ebu Kemal çevresinde yapıldı. Kobani civarında düzenlenen 5 hava saldırısında örgütün binası, depolama alanı ve taktiksel üniteleri ile muharebe mevzileri imha edildi. Ebu Kemal yakınlarındaki tek saldırıda ise IŞİD’in taktiksel aracı vuruldu.
 
IŞİD'İN TAKTİKSEL ÜNİTELERİ, KAMPLARI VE ARAÇLARI HEDEF ALINDI!
 
Irak’ta Musul yakınlarında 8, Telafer çevresinde 2, Sincar etrafında 2, Hit, Rawa, Erbil ve Ramadi civarlarında ise birer saldırı düzenlendi. Tüm bu saldırılarda, IŞİD’in savaş pozisyonları, taktiksel üniteleri, kampları, ağır silahları ve araçları hedef alındı.

isid.20141218112742.jpg 
 IŞİD'E 45 AYRI HAVA SALDIRISI DAHA!
 
Açıklamada ayrıca, IŞİD üyeleriyle savaşan Peşmerge ve Iraklı güvenlik güçlerinin operasyonlarına katkı sağlamak için koalisyon güçlerince 45 ayrı hava saldırısı düzenlendiği bilgisine yer verildi. Bu saldırılarda da örgütün 50 noktasının hedef alındığı belirtildi.

PEŞMERGE IŞİD'İ KOBANİ'DE 2 SOKAKTAN DAHA ATMIŞTI 

Peşmerge geçtiğimiz günlerde Kobani'de IŞİD örgütü mensuplarını 2 sokaktan daha çıkarmıştı.

Rudaw’a konuşan Kobani’deki Peşmerge Güçleri Komutanı Şerwan Spindareyi, “Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile beraber düzenlediğimiz operasyonda, iki sokağı daha kurtarıp, ilerledik” dedi.

pesmerge.20141218112755.jpeg

7 IŞİD'Lİ ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

Komutan, operasyonda 7 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini ve bomba yüklü 3 aracın YPG savaşçıları tarafından imha edildiğini söyledi.

Şerwan Spindareyi, uluslararası koalisyonun savaş uçaklarının da, yine bugün IŞİD mevzilerine ağır bombardıman yaptığını ileterek, saldırının ardından 12 IŞİD’linin cesedine rastlandığını kaydetti.

Peşmerge Komutanı Muhammed Mela Ömer, örgütün, Kürt güçlerinin bulunduğu bölgelere 15 havan topu attığını belirtmişti.

Peşmerge Komutanı, artık kentin yüzde 60’ının Kürt güçlerinin kontrolünde olduğunu söylemişti.

pesmerge.20141218112804.jpg 

3 AYLIK SAVAŞIN BİLANÇOSU

Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG), savaşın başından bu yana Kobani’de 2 bin 951 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, 263 YPG ve ÖSO savaşçısının da hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), 7 Aralık’ta açıkladığı raporda, geçen 3 aylık zaman diliminde IŞİD örgütünün bin 400 kayıp verdiğini açıklamıştı.

ONLARCA KÜRT SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Raporda, IŞİD saldırılarında 471 YPG savaşçısı ile 17 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçısının ve onlarca Kürt sivilin hayatını kaybettiğini belirtilmişti.

Hava operasyonları, top ve füzeler ile sokak çatışmaları nedeniyle, kentin büyük bölümü harabeye dönmüş durumda.