BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum! IŞİD'ten intihar saldırısı!

Kobani'de yaşanan son dakika gelişmesine göre IŞİD bomba yüklü araçla düzenlediği intihar saldırısında güney cephesine yüklendi, YPG'den anında yanıt geldi...

Abone ol

Kobani’den gelen son dakika haberine göre şehrin güney cephesinde bu akşam saat 20:02’de bomba yüklü bir araç patladı. IŞİD'in geçtiğimiz hafta yeniden başladığı intihar saldırıları sürerken Kobani'ye gelmesi beklenen ikinci Peşmerge birliği kente ulaştı.

ANHA Haber Ajansı’nın geçtiği haberde bu akşam saat 20:02’de IŞİD'in Kobani’nin güneyindeki Botan Mahallesi’nde bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlemek istediği, ancak YPG güçlerinin bu saldırı girişimini fark ederek, aracı uzaktan imha ettiği bildirildi. Kentin doğu ve güney cephelerinde akşam saatlerinden itibaren çok şiddetli çatışmaların yaşandığı da edinilen bilgiler arasında. IŞİD'in kent merkezine yönelik havan saldırısının da sürdüğünü kaydetti.

Patlamanın sonuçları, tarafların kayıpları ve çatışmaların detaylarına ilişkin henüz bilgi alınamadı.

KOALİSYON UÇAKLARI IŞİD MEVZİLERİNİ VURDU

Akşam saatlerinde IŞİD saldırıları ile harekete geçen ABD öncülüğündeki Koalisyon uçakları da Kobani'deki IŞİD mevzilerini vurdu. Yerel kaynaklar uçakların birden fazla saldırı düzenlediğini ve şiddetli patlamaların yaşandığını bildirdi.

PEŞMERGE BİRLİĞİ KOBANİ'YE VARDI

Günün bir diğer önemli Kobani haberi ise yeni Peşmerge grubunun kente varması oldu. Erbil Uluslararası Havalimanı’ndan bugün yola çıkan peşmerge birliği, akşam saatlerinde Urfa’nın Suruç ilçesinden Kobani’ye geçti. Kobani’de IŞİD’e karşı savaşan YPG, ÖSO ve Kobanili gönüllü savaşçılara destek vermek amacıyla geçen ay Kobani’ye giden 150 kişilik peşmerge birliği, yeni birlikle nöbet değişimi yapacak.

IŞİD'İN KOBANİ EMİRİ EL ŞİŞANİ ÖLDÜRÜLDÜ!

YPG güçleri dün Kobani’de IŞİD'e dönük düzenlediği eylemlerde 38 militanı öldürdüğünü iddia ederken çatışmalarda örgütün "Emir" diye tanımladığı komutanlarından Esetullah El Şişani’nin de öldürüldüğü açıklanmıştı.