BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.430,54
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum! IŞİD'in 10 mevzisi gömüldü!

Kobani'deki son durumu yansıtan haberlere göre ABD öncülüğündeki koalisyon güçlere IŞİD mevzilerine etkili saldırılar düzenledi...

Abone ol

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçakları, Kobani ve çevresinde 17 hava saldırısı gerçekleştirdi.
 
ABD Merkezi Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 12-14 Kasım tarihleri arasında Irak ve Suriye’de IŞİD ve Horasan örgütlerini hedef alan hava saldırıları yapıldığını duyurdu.
 
Açıklamaya göre, Horasan hedeflerine 1, IŞİD hedeflerine ise 35 bombardıman yapıldı.

IŞİD'İN 10 MEVZİSİ İMHA EDİLDİ
 
CENTCOM, saldırıların 17’sinin, Rojava’nın Kobani kent merkeziyle çevresinde bulunan savaş pozisyonlarını hedef alındığını bildirdi. Hava saldırıları sonucunda 10 savaş mevzisi, 10 savaş birliği  yok edilirken, 1 bina, 2 araç ve bir motosiklet ortadan kaldırıldı.

KOBANİ'Lİ SİVİLLER GERİ DÖNÜYOR

YPG, ÖSO ve gönüllü Kürt savaşçılarıyla birlikte IŞİD örgütüne karşı savaşan peşmergeler, hedeflere top ateşi açıyor. Bir yandan da, tehlike nedeniyle evlerini terkeden halkın geri dönmeye başladığı görülüyor.

Peşmerge komutanları, Kobani’de savaşa katılmalarının etkili olduğunu ifade ediyor. Hiçbir peşmergenin yaralanmadığı bilgisi de veriliyor.

IŞİD MİLİTANLARI SİVİLLERİN ARASINDA KORUNUYOR

Birleşmiş Milletler Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, koalisyon saldırıları başladıktan sonra Suriye'deki IŞİD üyelerinin sivillerin bulunduğu yerlerde saklandığını rapor etti. Raporda, silahlı gruplar tarafından verilen fotoğraflar ve video görüntülerinden de yararlanıldığı ifade edilirken, ABD öncülüğündeki hava saldırısı başladıktan sonra "IŞİD militanları, halkın arasında saklanmaya başladı ve sivillerin yaşadığı ev ve çiftliklere yerleşiyorlar"​ uyarısı yapılıyor.

IŞİD kontrolü altındaki bölgelere düzenlenen hava saldırılarının sivillerin ölümüne yol açtığına da dikkat çekilen raporda, "İnsani yardım kuruluşları, IŞİD kontrolü altında bulunan Deyr-ez Zor ve Rakka şehirlerindeki 600 bin insana gıda yardımı yapamıyor" uyarısı yapılıyor. Rapora göre IŞİD, sigara içenlerin parmağını kesiyor ve çocuklara toplu infaz görüntüleri izletiyor. IŞİD'in ülkede bulunan yüzlerce silahlı gruptan biri olduğunun vurgulandığı raporda, "IŞİD, insanlığa karşı savaş suçu işlemektedir" ifadesi yer aldı. Raporda, BM Güvenlik Konseyi'nin ülkede yaşanan savaş suçlarını durdurmak için güçlü bir karar alması çağrısı yapılıyor.