BIST 9.746
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.420,53
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum IŞİD'e hava bombardımanı

IŞİD ABD ordusu tarafından hem Suriye'de hem de Irak'ta hava bombardımanına tutuldu. Kobani son dakika haberlerine göre durum nasıl?

Abone ol

Kobani'de IŞİD bombardıman altında. Gelen son dakika haberlere göre önce IŞİD'in Rojava’nın Kobani kentinde sivillerin bulunduğu batı bölgesini bombardımana tuttuğu bildirildi. Ardından ABD ordusu IŞİD'i havadan bombardımana tuttu. işte Kobane de son durum

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ordusu 26-28 Kasım günlerinde bombardıman uçakları ve insansız hava araçlarıyla Suriye'de IŞİD militanlarını hedef alan 2 hava saldırısı düzenlerken, Irak'ta da aynı zaman dilimi içerisinde ABD ve partner ülkelerin ordularına ait savaş ve taarruz uçakları ile insansız hava araçları IŞİD'i 13 kez havadan vurdu.


Suriye'de Kobani yakınlarındaki bir hava saldırısında IŞİD'in bir muharebe mevzisi ve toplanma alanı hedef alınırken, Halep yakınlarında da örgüte ait taktiksel bir birlik vuruldu.

Irak'ta da, Kerkük yakınlarındaki 5 hava saldırısında IŞİD'e ait 5 sığınak, 4 araç, bir buldozer ve bir muharebe mevzisi imha edildi, örgütün bir büyük ve 4 taktiksel birliği vuruldu. Musul yakınlarında düzenlenen 2 hava saldırısında IŞİD'in 5 aracı ve bir ağır silahı kullanılamaz hale getirildi, ayrıca örgüt mensuplarından oluşan iki birlik vuruldu.

isid.20141128144024.jpg


Ramadi yakınlarındaki bir hava saldırısında IŞİD'in bir taktiksel birliği hedef alınırken, Er Rutba civarındaki saldırıda da IŞİD'in 7 aracı imha edildi. Felluce yakınlarında yürütülen bir hava saldırısında IŞİD'in bir taktiksel birliği vurulurken, El Kaim yakınlarındaki iki hava saldırısında da örgüte ait bir muharebe mevzisi ve bir zırhlı araç yok edildi.

Beyci yakınlarında yapılan saldırıda da örgüte ait bir taktiksel birlik, bir araç ve IŞİD'in kullandığı bir bina vuruldu. 

DÜN GECE KOBANİ DURGUNDU AMA...

Gece saatlerinde top atışlarının duyumadığı Kobani'de, sınırda bulunan Rudaw muhabiri Ömer Kalo, dün geceden bu sabah saat 11:00’e kadar kentteki durumun sakin olduğunu ancak saat 11:40 sıralarında IŞİD’in kentin batısını topa tuttuğunu belirtti.

SİVİLLERİN DURUMU KRİTİK

Muhabir Kalo, “IŞİD sivillerin bulunduğu batı bölgesini top bombardımana tuttu. Kentteki sivillerin durumu kritik” dedi.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının kentte alçak uçuş gerçekleştirdiğini söyleyen muhabir, “Bugün IŞİD mevzilerine yönelik herhangi bir hava saldırısı düzenlenmedi” dedi.

kobane-kobani.20141128144013.jpg

Dün Rudaw’a konuşan Kobani’deki Peşmerge Güçleri Komutanı Ehmed Gerdi, kentteki durumun sakin olduğunu ve sadece karşılıklı top atışlarının yapıldığını bildirmişti.

"IŞİD TAKATTEN DÜŞMÜŞ DURUMDA"

Kobani son dakika haberlerine göre son günlerde ağır darbeler alan IŞİD yeniden saldırıya geçti, Kobani'de son durum kentin top atışı altında olduğu yönünde. 

Komutan Gerdi, “IŞİD oldukça takatten düşmüş durumda. Büyük zarar gördüler. IŞİD’in sonu yaklaşıyor ancak kaç gün içinde tamamen yok olacaklarını söyleyecek noktada değilim. Ancak gün be gün güçlerini kaybediyorlar ve bu durum karşısında peşmergeyle YPG’nin morali yükseliyor.”ifadelerini kullanmıştı.


IŞİD'E TAKVİYE GÜÇ!

Kobani Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim, IŞİD’e takviye desteğin sürdüğüne dikkat çekerek, “İlerlememiz var ev ev, sokak sokak ancak savaş daha da sürecek” dedi.

Binaların enkazı altında çok sayıda IŞİD’li cesedi oluğunu belirten Müslim, şöyle devam etti:

“Peşmerge YPG’ye destek için Kobani’de. Özgür Suriye Ordusu da 8 aydır burada. Ortak hareket ediliyor. IŞİD’e karşı birlikte savaşılıyor.”

Suriye ve Irak’ta IŞİD’e yönelik hava operasyonlarını sürdüren ABD'nin, 10 adet A-10 Thunderbolt (Wartog) uçağını bölgeye göndereceği belirtildi.

kobani-ucak.20141128143758.jpg

"IŞİD'E YABAN DOMUZU TAKVİYESİ


Dakikada 4 bin 200 mermi atabilen ve takma adı yaban domuzu olarak bilinen A-10 Wartog'lar, alçak irtifada yüksek manevra kabiliyetiyle tank ve zırhlı araçları imha ediyor.

ABD Savunma Bakanlığı (PENTAGON), IŞİD ile mücadele kapsamında Afganistan’da bulunan 10 adet A-10 Wartog savaş uçağını bölgeye göndereceğini açıkladı.

Uçakların önümüzdeki ay körfez ülkelerine gönderilerek IŞİD’e karşı operasyonlarda kullanılacağı kaydedildi.

A-10, soğuk savaş döneminde alçak uçuşla Sovyet tank ve zırhlılarını imha etmek üzere tasarlandı.

Savaş alanı üzerinde 300 metre altındaki irtifalara inip büyük kanat alanı sayesinde düşük hızlarda yerdeki düşman unsurlarını ateş altında tutabilen uçakların bu şekilde IŞİD’e karşı etkin bir şekilde kullanılacağı belirtiliyor.

Birinci Körfez, Kosova, Afganistan ve İkinci Körfez savaşlarında görev yapan A-10 Wartog'lar, IŞİD’in kara unsurlarının yanı sıra tank ve zırhlı araçlarının imhasında önemli bir görev üstleneceği ifade ediliyor.




ESKİ FRANSA DIŞİŞERİ BAKANI YPG'Yİ CEPHEDE ZİYARET ETTİ!

YPG ile IŞİD arasındaki çatışmaların Kobani dışında yoğunlaştığı bir diğer bölge olan Serekaniye'deki Kürt güçleri ilginç bir ismi ağırladı. Eski Fransa Dışişleri Bakanı Bernard KouchnerSerekaniye cephesinde IŞİD'e karşı savaşan YPG birliklerini ziyaret etti. Bölgedeki son durum hakkında bilgi alan eski Bakan Kürt güçlerine desteğini sundu.

1.20141128205236.jpg

2.20141128205251.jpg

3.20141128205302.jpg

4.20141128205322.jpg