BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.431,17
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum IŞİD geri çekiliyor

Kobani'den gelen son dakika haberlere göre hakimiyet peşmerge ve YPG güçlerine geçti ve IŞİD çekilmeye başladı işte Kobani son durum.

Abone ol

KOBANİ'de IŞİD hakimiyeti kırıldı gelen son dakika haberlere göre kontrol Kürt güçlerinin eline geçti işte Kobanide son durum.
kobani-son-durum.20141105105632.jpg

IŞİD'İN İFLAHI KESİLDİ

DOĞUDA IŞİD, BATIDA YPG

Mürşıtpınar Sınır Kapısı’nın doğu kısmında IŞİD'in hakim olduğu kaydedilirken, batı bölgesinde ise YPG güçlerinin hakimiyeti sürüyor. Bir süredir Kobani’de bulunan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim’nin silahlı gücü peşmerge de IŞİD hedeflerine zaman zaman füze saldırısı düzenliyor. Füze saldırılarına IŞİD ise havan toplarıyla karşılık veriliyor. Atılan havan toplarının birçoğunun Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı hedef aldığı görüldü.

Daha önce IŞİD'in elinde bulunan ancak ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombalaması sonucu PYD'nin eline geçen Tel Şeir tepesinde konuşlanan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, IŞİD'in mevzilendiği yakın köyleri yoğun ateş altına tuttu. ÖSO'ya ait araçlar sınıra yakın bölgelerde devriye görevi yaptı.

IŞİD ÇEKİLİYOR MU?

IŞİD’in 15 Eylül’de Rojava’nın Kobani kantonuna düzenlediği saldırılar 51. gününü geride bıraktı. Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin gönderdiği 150 peşmerge ve 200 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesinin geçen hafta Kobani’ye geçerek YPG’ye destek vermesinin ardından, üstünlük Kürt güçlerinin eline geçti.

Kobani’nin doğusundaki Miştenur Tepesi eteklerindeki Kaniye Kurda (Kürt Pınarı) mevkiinde yaklaşık bir aydan bu yana hâkimiyetini koruyan IŞİD’in, sokak sokak geri püskürtüldüğü belirtildi. Peşmergelerin ağır silahlarla IŞİD hedeflerine yönelik bombardımanı ile YPG güçleri ve ÖSO bünyesindeki Burkan el Fırat Operasyon Birliği’nin hücumu karşısında IŞİD’in geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi.

KOBANİ'YE BAKAN TEPELERE ÇEKİLİYORLAR

Batıdaki Tıl Şeir Tepesi ve çevresindeki irili ufaklı 10 kadar köyde bulunan IŞİD varlıklarının köylerin dışına çıktıkları, Kobani’ye yüksekten bakan tepelere doğru çekildikleri bildiriliyor. Zaman zaman yapılan havan atışları nedeniyle yükselen dumanlar, Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de görüldü.

KOALİSYON IŞİD KONVOYUNU VURDU

ABD öncülüğündeki koalisyonun savaş uçakları, Kobani’ye giden bir IŞİD konvoyunu bombardımanla imha etti.

IŞİD saldırısı altındaki Rojava’nın Kobani bölgesinde YPG savaşçıları ile Peşmerge Güçleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) IŞİD’le savaşı devam ediyor.

Dün gece, Halep’in kuzeyindeki Münbiç ilçesinden Kobani’ye takviye için gelmekte olan bir IŞİD konvoyunun, savaş uçakları tarafından etkili bir şekilde bombalandığını bildirdi.

kobani-işid-konvoyu.jpgKobani’ye çok yaklaşan IŞİD konvoyuna, ağır silahlar kullanan Peşmerge Güçleri’nin de saldırı düzenlediği öğrenildi.

24 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜ

Havadan ve karadan yapılan saldırı sonucu 24 örgüt mensubu öldürülürken, çok sayıda örgüt mensubu da yaralandı.

YPG de, Peşmerge Güçleri’nin, Kobani çevresinde IŞİD hedeflerine ciddi zarar verdiğini duyurdu.

kobani-hava-saldirisi.jpg



PEŞMERGE'YE YENİ SİLAHLAR YOLA ÇIKTI


Öte yandan Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı tarafından Kobani’ye gönderilen ikinci silah ve askeri teçhizat konvoyu görüntülendi.

Peşmerge Bakanlığı yetkililerinden Tuğgeneral Karzan Şaklawayi, dün, Rojava’nın Kobani kentine silah ve askeri teçhizat ek paketi gönderildiğini belirtti.Karzan Şaklawayi, silahların Türkiye üzerinden karayoluyla IŞİD’e karşı savaşan Peşmerge Güçleri ve YPG savaşlılarına ulaştırılacağını ifade etti.