BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  DÜNYA

Kobani son durum IŞİD 3 koldan saldırdı

Kobani'den gelen son dakika haberlerine göre, IŞİD Kobani'de 3 koldan saldırdı!

Abone ol

KOBANİ son dakika haberleri bu kez Kürt güçleri cephesinden geldi. IŞİD örgütünün Rojava’nın Kobani kentinde savaşan Kürt güçlerine üç koldan saldırdığı bildirildi. İşte tüm detaylarıyla Kobani'de son durum dosyası...

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri Komutanı Kaptan Şerwan Muhammed, Rudaw'a yaptığı açıklamada IŞİD’in bu sabah üç koldan ağır silahlarla Kürt güçlerine karşı saldırıya geçtiğini, Peşmerge Güçleri ve YPG savaşçılarının da IŞİD’in saldırılarına sert karşılık verdiğini aktardı.

Komutan Muhammed, IŞİD’lilerin önce ağır silahlarla Kürt güçlerinin bulunduğu bölgelerini bombaladığını, ardında da karadan saldırıya geçtiğini ifade etti.

kobani1.jpg 

ELLERİNDE 7 IŞİDLİNİN CESEDİ VAR

Ellerinde 7 IŞİD mensubunun cesedi olduğunu söyleyen Komutan, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bölgede IŞİD mevzilerine hava saldırısı düzenlediğini kaydetti.

KOBANİ SAVAŞINDA SON DURUM

Kobani’de Kürt güçleriyle IŞİD arasındaki savaş, üçüncü ayına yaklaşıyor. Peşmerge ve ÖSO takviyesine rağmen IŞİD karşısında kesin bir zafer elde edilebilmiş değil. Çatışmaların sürekli devam ettiği kent merkezinde IŞİD varlığını sürdürüyor.

pesmerge.20141205114327.jpgPEŞMERGE SURUÇ'A GEÇİŞ YAPMIŞTI

Bir süre önce Türkiye üzerinden geçerek Kobani'ye giren 150 kişilik peşmerge birliği kentten ayrılmıştı. IŞİD örgütüne karşı savaşan ilk Peşmerge Güçleri birliği, görevini yeni birliğe devrederek, Erbil’e gelmek üzere yola çıkarak, bir ayı aşkın süredir ağır silahlarla birlikte Kobani'de çatışan Peşmergeler Suruç'a geçiş yapmışlardı. Peşmergeler, Suruç’un baydi (Yumurtalık) köyü üzerinden giriş yaparken, 7 midibüsten oluşan konvoyla Şanlıurfa GAP Havalimanı’na hareket etmişti.

İKİNCİ PEŞMERGE BİRLİĞİ KOBANİ'YE GEÇİŞ YAPTI

Yine 150 kişiden oluşan ikinci peşmerge birliği, önceki gün aynı noktadan Kobani’ye geçmişti. Peşmerge Güçleri Komutanı Ehmed Gerdi, yeni birliğin silahlarıyla beraber geldiğini ve Kobani’deki ağır silahları da kendilerine teslim ettiklerini dile getirmişti.

PEŞMERGE GÖREV DEĞİŞİMİ YAPTI, IŞİD DE KADRO DEĞİŞTİRDİ!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Kerkük kadrosunda flaş bir değişiklik yapma kararı aldı.

Rudaw haber sitesine konuşan Kerkük İlçeler ve Nahiyeler Emniyet Müdürü Serhad Kadir, “IŞİD, Tilwerd ve Dakuk’taki yenilgilerden sonra askeri sorumlularını değiştirdi. Yeni görevlendirilen kişilerle ilgili henüz elimizde bilgi yok ancak, örgütün Dakuk, Riyaz, Hewice, Zab ve Ebasi bölgelerinin askeri sorumlularını değiştirdiğini biliyoruz” demişti.

isid2.20141205114342.jpg

IŞİD'İN YENİ KOMUTANI: ŞİŞANİ

Serhad Kadir, IŞİD’in birçok sorumlusunun öldürüldüğünü, dolayısıyla bu değişikliklerin zorunlu olduğunu da kaydetmişti.

Haberde yer alan bilgilere göre IŞİD, Suriye’den “Şişani” diye bilinen elemanını, peşmergeye karşı savaşı komuta etmek üzere Kerkük bölgesine göndermişti.

Edinilen bilgiye göre, Şişani’nin getirilme sebeplerinden birinin de, örgütün sözde “Kerkük Valisi”nin önceki askeri sorumludan, petrol kuyuları başta olmak üzere önemli bölgeleri alamadığı için memnun olmaması.

25 Eylül’de IŞİD’in sözde Kerkük Valisi Ebu Fatme kod adlı Nime Abid Nayif ile Askeri Sorumlusu Ebu Abideş, Suriye’den gelen silahlı bir grubu karşıladığı sırada düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü.

kobani.20141205114353.jpg

3 GÜNDE 25 HAVA SALDIRISI

ABD ve koalisyon güçleri, Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine karşı son 3 günde 25 hava saldırısı düzenlemişti.

BD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ordusuna ait savaş uçakları Suriye'de 1-3 Aralık arasında IŞİD militanlarını 14 kez havadan vururken, Irak'ta da ABD ve partner ülkelere ait uçaklar ve insansız hava araçlarıyla aynı günler içerisinde 11 hava saldırısı yürütülmüştü.

isid.20141205114419.jpg 

Suriye'deki 14 hava saldırısının tamamı Kobani yakınlarında düzenlenirken, bu saldırılarda IŞİD'e ait bir araç, 17 muharebe mevzisi ve bir toplanma alanı imha edildi, 8 muhabere mevzisi kullanılamaz hale getirildi ve bir büyük IŞİD birliği vurulmuştu.