BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,50
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika yeni ölüm haberi var

Kobani olayları Türkiye'yi ateşe attı, çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 23'e çıktı, sokağa çıkma yasağına rağmen yine gösteriler vardı.

Abone ol

KOBANİ olayları Türkiye'yi yakıyor, IŞİD saldırılarını protesto eylemlerinde ölenlerin sayısı gelen son bilgilere haberlere göre 23'e yükseldi. Son olarak İstanbul Esenyurt'ta yaralanan bir kişi yaşamını yitirdi.

Sokağa çıkma yasağının olduğu Diyarbakır için de son dakika yeni bir karar alındı, yasak gündüz için kaldırıldı.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt kenti Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarına yönelik protestolarda bilanço artıyor.

KOBANİ DÜŞÜYOR! SON DAKİKA ACİL ÇAĞRI GELDİ

Olaylarda şimdiye kadar Diyarbakır'da 10, Mardin'de 5, Siirt'te 3, Batman, İstanbul, Muş, Van ve Adana'da birer olmak üzere toplam 23 kişi hayatını kaybetti.

DİYARBAKIR (10 ölü): Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokur, Mahmut Enes, Riyat Güneş, Mahsum Çoban, Hasan Gökyüz ve Ahmet Dakak ile henüz kimliği belirlenemeyen 2 kişi. Ölenlerden 19 yaşındaki Süleyman Kale, Silvan İlçesi'ne bağlı Çirik Köyü'nde toprağa verilirken otopsisi devam eden 7 kişiden çoğunun silahla vurulduğu belirtildi.

MARDİN (5 ölü): Sinan Toprak (18), Bilal Gezer (29), Kerem Karaaslan (22). Otopside üçünün de silahla vurulduğu belirlendi.

Kızıltepe- Nusaybin arasındaki İpekyolu'nun İpek Mahallesi Dedeman Kavşağı'na giden polisler, biri otomobil içinde diğeri de otomobilden çıkarılıp sürüklenen 2 kişinin cesediyle karşılaştı. Polis, sakallı oldukları dikkati çeken 2 kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

SİİRT (3 ölü): Yusuf Çelik (17), Mehdi Erdoğan (35), Davut Nas (19). Ölen 3 kişinin otopsi sonucu silahla vuruldukları belirlendi.

siirt-kobani-olaylari.jpgSiirt'te terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteri yapan gruplar bazı iş yerlerini ateşe verdi.

VAN (1 ölü): Hamit Caner (55). Bediüzzaman Kuran Kursu'na saldırıda çıkan arbedede silahla vuruldu.

BATMAN (1 ölü): Emrah Demir (23). Silahla vuruldu.

MUŞ (1 ölü): Hakan Buksur (25). Varto Belediye Başkan Yardımcısı Sabite Ekinci, Buksur'un ölümü ile ilgili "Özel Harekatçı hedef alarak alnından vurdu" dedi.

muş-kobane-olaylari.jpgMuş'ta, IŞİD'e tepki bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu.

İSTANBUL 1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Son olarak İstanbul Esenyurt'ta IŞİD'i protesto gösterisi düzenleyen gruba pompalı tüfekle ateş açılması sonucu bazı kişiler yaralandı. Yaralıların çoğu kaldırıldıkları hastanede ayakta tedavi edilirken, başına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Mert Değirmenci'nin beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

Esenyurt Kıraç Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçen Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinden oluşan göstericilerle başka bir grup arasında da kavga çıktı. Kavgada darp sonucu yaralanan ve parkta baygın halde bulunan çıplak bir kişi, önce Esenyurt Devlet Hastanesine, ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

BEYOĞLU DA KARIŞTI
i̇stanbul-beyoğlu-kobane.jpg
Beyoğlu'nda polise taş ve havai fişek atan gruba müdahale edildi. Tarlabaşı Kalyoncukulluğu Caddesi'nde toplanan grup, devirdikleri çöp konteynerleri ve otomobil lastikleriyle oluşturdukları barikatı ateşe verdi. 

Dağılmaları yönünde uyarıda bulunan polis ekiplerine taş ve havai fişek atan göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Gruptakiler dağılarak ara sokaklara kaçtı. TOMA'nın çekilmesinin ardından zaman zaman tekrar toplanarak caddeye çıkan göstericilerle polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı.

hakkari-kobani-olaylari.jpgHakkari'nin Şemdinli ilçesinde göstericiler bir okulu ateşe verdi. İtfaiye yangına müdahale etti.

ADANA : EV BASTILAR

Adana'da IŞİD'i protesto gösterilerinin yapıldığı Çamlıbel Mahallesindeki evinin önünde tartıştığı yüzü maskeli kişilerin silahlı ve bıçaklı saldırısına uğrayan 69 yaşındaki Ahmet Albay hayatını kaybetti, oğlu Veysi Albay yaralandı. Veysi Albay, TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

SİİRT'TE KARAKOLA SALDIRDILAR

Siirt'te terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında polis karakoluna silahlı ateş açıldı. Tillo Caddesi'nde bir grup, Yeni Mahalle Polis Karakolu'na silahla ateş etti. Olayda can kaybı yaşanmazken, caddede güvenlik önlemi alan askerlerin karşılık vermesiyle grup ara sokaklara kaçtı.

si̇i̇rt-kobani-olaylari.jpg

DİYARBAKIR'DAKİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır’da Perşembe günü sabah 06:00'ya kadar süreceği açıklanan sokağa çıkma yasağı gündüz için kalktı. Diyarbakırlılar gündüz sokağa çıkabilecek, ancak Merkez Sur, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ilçeleri ile Silvan, Bismil ve Lice, Dicle ve Hani ilçeleri için perşembe saat 18'den cuma sabah 6'ya kadar sokağa çıkmak yasak olacak. Kentte tüm eğitim kurumları ise 13 Ekim Pazartesi gününe kadar tatil edildi.

FIRINLAR ÖNÜNDE KUYRUK

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinden dışarı çıkamayanlar özellikle ekmek sıkıntısı çekti. Vatandaşlar evlerine yakın fırınlara giderek 2-3 günlük ekmek almak isteyince, fırınların önünde uzun kuyruklar oluştu.

ERCİŞ : YASAK KALKTI

Batman ve Mardin'in altı ilçesi ile Muş Varto ve Siirt Kurtalan'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Van'ın Erciş ilçesinde dün saat 18.00 itibariyle başlayan sokaşa çıkma yasağı ise sona erdi.

TUNCELİ
tunceli-kobani-olaylari.jpgTunceli'de terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle izinsiz gösteri yapan grup bazı iş yerlerini ateşe verdi. Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi ve bazı sokaklarda ateş yakarak barikat kuran yüzleri maskeli grup, polis araçlarına taş, molotofkokteyli ve havai fişek attı. Güvenlik güçlerinin basınçlı su ve biber gazıyla müdahale ettiği grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

YASAĞA RAĞMEN GÖSTERİLER SÜRDÜ

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Muş'un Varto ilçesinde, yasağa rağmen devam eden gösterilerde, Muş Caddesi'nde bulunan bir av bayisine giren yüzleri maskeli grup, içeride bulunan silah ve mermileri yağmaladı.

Daha sonra ilçeye dağılan göstericiler ele geçirdikleri silahlarla güvenlik güçlerine taciz ateşi açmaya başladı.

Göstericilere, tazyikli su ve biber gazıyla karşılık veren güvenlik güçleri, zaman zaman gerçek mermilerle havaya ateş ederek grupları dağıtmaya çalışıyor.

ERZURUM
erzurum-kobani-olaylari.jpgErzurum'un Mahallebaşı semtinde, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri düzenleyen göstericiler, polise taş, molotof kokteyli ve havai fişek attı. Bazı şahısların cadde ve sokaklarda barikat kurarak yaktığı ateş, TOMA tarafından söndürüldü.

TARSUS : EMNİYET MÜDÜRÜ YARALANDI

Mersin'in Tarsus İlçesinde yapılan eyleme polis müdahale etti. Polisin müdahalesi sırasında olay yerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürü Haydar Çelik'e kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından ateş edildi. Çelik sol bileğine isabet eden kurşunla yaralandı. İlk müdahaleyi olay yerindeki polislerin gerçekleştirdiği Çelik hastaneye kaldırıldı.

Devlet Demir Yolları, eylemcilerin Kavaklı Mahallesi’nde hemzemin geçide zarar vermesi sebebiyle Adana-Mersin arası işleyen tüm tren seferlerini iptal etti. Bir tren ise Tarsus’ta bekletildi. Tren seferlerinin yol güvenliği sağlandıktan sonra yeniden başlayacağı açıklandı.

AĞRI

Doğu Anadolu kenti Ağrı'da ise olaylar devam ediyor. Patnos ilçesinde belediye binasını ateşe veren göstericiler, park halindeki araçları şehir merkezine getirerek yaktı. Gösterilerde Patnos Belediyesi'ne ait 10 araç kullanılamaz hale geldi. Ağrı ve ilçelerinden takviye polis ekipleri Pantos'a gönderildi.